Filip Chudý Správy

Zdanlivá maličkosť, ale poteší: Novota na kúpalisku v Považskej, VIDEO a FOTO

Považskobystrické letné kúpalisko má milú novinku. Ocenia ju určite všetky vekové kategórie. Pozrite, čo pribudlo.

Ilustračný obrázok k článku Zdanlivá maličkosť, ale poteší: Novota na kúpalisku v Považskej, VIDEO a FOTO
12
Galéria

V ostatných dvoch rokoch vyrástlo v Považskej Bystrici 11 knižných búdok, pričom s týmto nápadom prišla už zosnulá mestská poslankyňa Jana Veličová. Postupne boli osádzané na Lánoch (lesná knižná búdka), Rozkvete (lúčna), I. ZŠ (dúhová), v Praznove (ľudová), Podvaží (detská), SNP (včelia), Hornom Moštenci (historická), Strede (domčeková), pri fontáne v CMZ (vodná), Strojárenskej štvrti (polárna rozprávka) a pri CCVČ Rozkvet (anjelská). Od štvrtka 26. júla pribudla dvanásta, ktorú osadili na letnom kúpalisku.

„Všetky knižné búdky sú veľmi pekné a ľudia ich dobre poznajú. Nás napadlo, že aj kúpalisko je miesto, kde sa veľmi hodí, keďže sa na ňom veľa číta a nie každý môže mať so sebou knihu alebo časopis. Preto sme ďalšiu knižnú búdku umiestnili sem, kúpalisko to môže len oživiť,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, na začiatok tam priniesli prvé knihy, pričom ďalšie môžu doniesť ľudia. „Tí si ich môžu z knižnej búdky požičiavať, vracať, ale aj dopĺňať podľa chuti. Kto napríklad má doma knihu, ktorú už nevyužije, môže ju sem pokojne priniesť a ulahodiť ňou niekomu druhému,“ ozrejmila.

„Keďže hlavný projekt knižných búdok do nášho mesta doniesla práve Jana Veličová, ktorá na jar zomrela, rozhodli sme sa pre malú spomienku, preto táto bude venovaná jej. Navyše s nami počas života ešte tú búdku konzultovala a páčil sa jej nápad, aby bola práve tu,“ doplnila Pagáč Kováčiková.

Zdroj: Dnes24.sk

Práve kvôli spomienke na bývalú považskobystrickú poslankyňu je na nej nápis „pre Janku“. Táto nová knižná búdka je namaľovaná v morskej téme, čo sa má hodiť do priestoru kúpaliska. „Maľovala ju Petra Hulková, priateľka Jany Veličovej, ktorá tiež maľovala aj iné knižné búdky v našom meste,“ dodala mestská hovorkyňa. Považskobystričanka Petra Hulková okrem tejto morskej namaľovala u nás aj lesnú, lúčnu, vodnú a polárnu knižnú búdku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považskobystrické letné kúpalisko má novú atrakciu: Pozrite na FOTO tú nádheru
12
Galéria

Foto: ilustračná koláž

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM