Filip Chudý Šport

Zaslúžené ovácie v stoji: Považská nemá dôvod na smútok, VIDEO a FOTO

Extraligové finále prilákalo do považskobystrickej športovej haly slušný počet fanúšikov. A hoci výsledok ich nepotešil, nebol dôvod na smútok.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V Považskej Bystrici sa po dlhých 12 rokoch hralo finále hádzanárskej extraligy, čomu zodpovedala aj atmosféra. A hoci hádzanári MŠK prehrali s favorizovaným Prešovom 22:28 a vo finálovej sérii je to už 0:2, nemajú sa na čo hanbiť. Mrzí len väčší počet chýb, ktorými sme súpera sami posadili na koňa. Potom už bolo ťažké dobiehať tri a viac gólový náskok súpera, navyše bez troch hráčov základnej zostavy. Okrem dlhodobo zraneného Stanislava Pupíka totiž duel navyše nedohrali Marián Gardian a Šimon Macháč.

„Chceli sme vyhrať hlavne pre našich fanúšikov, aby bol u nás ďalší zápas. Hrali sme veľmi dobre 40–45 minút, potom nám však pre zranenie vypadol Gardian, červenú kartu dostal Macháč, navyše hráčom dochádzali sily, čiže to bolo ťažké. Prešov ukázal silu a vyhral zaslúžene. Využil aj skúsenosti z európskych súťaží, keď naši o 20 kg ľahší hráči ,valcovaliʻ ich stokilových, čo bolo občas aj zábavné…,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Ten ďalej uviedol, že sa budú snažiť ešte vydolovať zvyšky síl a vôle. „Chalani sa však nemajú za čo hanbiť, odohrali pekný zápas. Som rád, že sa zaplnila hala a ďakujem fanúšikom. Ale ešte nie je koniec, hrá sa ešte minimálne v sobotu. Uvidíme, čo sa nám tam podarí,“ doplnil považskobystrický tréner. Tomu však v Prešove určite bude chýbať Macháč, keďže je v treste.

V domácom zápase dlho držal naše nádeje na úspech svojimi zákrokmi Ladislav Kovačin, podľa ktorého išli do zápasu s odhodlaním nepredať kožu lacno. „Doma s podporou fanúšikov to mohlo vyjsť, ale 45 minút nestačí. Potom nám už trochu chýbali sily, ale určite sme sa neodovzdali ľahko. No bodku ešte za sezónou nedávame, hrá sa ešte v sobotu, pričom sa opäť môže stať, že povestná motyka vystrelí,“ nestrácal nádej.

Hosťujúci Oliver Rábek vedel, že tento zápas bude veľmi ťažký. „To sa aj potvrdilo. Hralo sa gól na gól, pričom vieme, že keď sa tu hrá týmto štýlom, nedopadá to pre nás často dobre. Ale som rád, že sme neprestali bojovať a snažili sa napraviť naše chyby. Teraz už treba len odohrať posledný zápas,“ uviedol Rábek, ktorý pochválil publikum: „Myslím si, že ho Považská Bystrica má najlepšie na Slovensku, aj teraz prišla takmer plná hala.“

Považskobystrické tribúny sa v závere sezóny pekne zaplnili, pričom po zápase v stoji zatlieskali obom mužstvám. Ak by to aj bola domáca bodka za touto sezónou, hoci tá sa ešte môže napísať o týždeň, bola dôstojná. Nech už finálová séria dopadne akokoľvek, nič to nezmení na konštatovaní, že ide o veľmi úspešnú sezónu Považskej Bystrice. Víťazstvo v Slovenskom pohári, postup do extraligového finále a účasť v osemfinále Vyzývacieho pohára o tom svedčia.

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 22:28 (11:12)

MŠK: Biel, Kovačin, Dobroň – Macháč 4, Sloboda, Bystrický, Ivanicja, Kardoš, Jurák 2, Tumidalský 2, Briatka 1, Vallo 11/5, Hároník 1, Valášek, Gardian, Kozák 1.
Tatran: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 2/1, Djerič 2, Hrstka 4, Lapajne 5, Rečičár, Urban 5, Číp, Kosteski, Vučko, Straňovský 1, Butorac 7/2, Carapkin 1, Afanou-Gatine 1
Rozhodovali: Mandák, Rudinský, TH: 5/5 – 4/3, vylúčení: 3:5, ČK: 45. Macháč (MŠK), 1100 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Finále Považská Bystrica - Prešov: Zábery z neho
14
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM