Veronika Ondo-Cholewová Správy

Vybrali sme chutné novinky na Šírave: Potečú vám slinky, VIDEO

Už ste postrehli tieto lákavé gastro novinky na Zemplínskej šírave? Upútali aj nás a tak sme o nich zisťovali viac...

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Zemplínskej šírave sme hľadali chutné gastro novinky, pri ktorých vám potečú slinky. Našu pozornosť si najviac získala thajská zmrzlina a aj zemiakové špirálky.

Thajská zmrzlina

Tento koncept vznikol v uliciach Thajska, kde sa podáva čerstvá zmrzlina na objednávku. Inšpirovaný týmto zmrzlinovým umením sa Tomáš Vahila, ako nám uviedol, rozhodol na Šírave v rekreačnom stredisku Kamenec ponúkať túto chuťovku robenú z najčerstvejších surovín priamo pred očami zákazníkov, čo znamená, že sa nepridávajú žiadne konzervačné látky ani stabilizátory.

Prezradil nám zároveň, ako vznikajú rolky. „Tekutá zmrzlinová zmes sa zmení na zmrzlinu do troch minút. Pomocou modernej studenej platne, ktorá dosahuje teploty hlboko pod –30 °C, zmrzlina vyrába menšie molekuly ľadu, aby bola prirodzene hladšia a krémovejšia,“ opísal nám T. Vahila.

Prísady si zákazníci sami zvolia, príchute sú ovocné aj sladké.„Máme približne 15 stálych príchutí a desať meniacich sa príchutí v dennej ponuke.“ Môžete si vybrať veľkosť (2,70 eur malá/2,95 eur veľká), skombinovať aj dve príchute a na výber máte i rôzne polevy.

Zemiaková špirála

Pečená zemiaková špirála je taktiež lákavá chuťovka. Túto pochúťku si na Zemplínskej šírave môžete dopriať v rekreačnom stredisku Kamenec a to za dve eurá.

Ako sme sa dozvedeli, pečená zemiaková špirála sa nakrája zo surového zemiaka. Používa sa na to špeciálna technika, pri ktorej sa zemiak nakrojí a napichne na drevenú paličku. „Pridajú sa rôzne korenia a potom sa celá vzniknutá špirála opečie,“ opísal pre náš spravodajský portál postup majiteľ stánku.

Pozrite si spomínané chutné novinky na Šírave v našej fotogalérii a nezabudnite zhliadnuť i priložené video.

Zemplínske more? Pochutiť si tam môžete aj na týchto gastro novinkách, FOTO
9
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM