Soňa Vanovčanová Správy Kultúra

VIDEO z Oravskej Lesnej sa stáva hitom na internete: Krásny odkaz pre celý svet!

Kopy snehu a krásna príroda, súdržní ľudia. Aj to je Oravská Lesná. Napriek tomu, že v posledných týždňoch v nej šarapatí sneh, obyvatelia sú na ťažké podmienky zvyknutí.

Video: Anton Katrenčík / Zdroj: YouTube.com

Keďže v posledných dvoch týždňoch bola mimoriadna situácia spôsobená množstvom napadnutého snehu v Žilinskom kraji skutočne vážna, mimoriadnu situáciu vyhlásili aj v Oravskej Lesnej. Avšak podľa Antona Katrenčíka, autora krásneho videa o zimnej dedinke, sú v Oravskej Lesnej na podobné podmienky zvyknutí.

Oravskú Lesnú nájdeme v okrese Námestovo na poľských hraniciach. Januárové sneženie spôsobilo, že počas jedného týždňa v nej napadlo vyše 100 cm snehu. Podľa videa v nej zima toho roku zanechala najkrajšiu snehovú nádielku, akú si obyvatelia pamätajú. Snehu napadlo toľko, že im tohto roku prišla na pomoc ťažká technika, no v minulosti boli nútení vysporiadať sa s ním aj bez jej pomoci.

„Miestni ľudia sú stvorení pre toto počasie, a to je na tom nádherné. Zima je kus identity týchto ľudí. Zima ich formovala a urobila z nich to, kým sú dnes,“ uvádza sa v texte videa.

Pozrite si nádherné VIDEO zo zasneženej Oravskej Lesnej. (Je v angličtine, ale môžete si na ňom zapnúť slovenské titulky.)

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Kalamita na severe Slovenska nebola len čistá selanka. Čo malo nohy a ruky, pomáhalo…

Na sever Slovenska smerujú stovky dobrovoľných hasičov: Pomôžu pri kalamite
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM