Kultúra

VIDEO: Košické leto uzavrel úchvatný koncert plný muzikálových a operných piesní

Poslednú augustovú nedeľu sa konal záverečný koncert Košického leta 2018 - Operetta Gala. Podujatie sa kvôli nepriaznivému počasiu presunulo z parku.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Košické leto uzavrel úchvatný koncert plný muzikálových a operných piesní
21
Galéria

Tohtoročné Košické leto trvalo v mesiacoch júl, august hoci už slávnostné otvorenie bolo posledný júnový deň. Programy v rámci neho sú už niekoľko rokov pripravované v Mestskom parku, avšak kvôli nepriazni počasia sa záverečný koncert Košického leta 2018 – Operetta Gala konal v Historickej radnici. Čaro vystúpenia štyroch sólistiek a troch sólistov spolu so symfonickým orchestrom tak jemne dotváralo historické prostredie.

„Dnešný koncert Operetta Gala sa stal tradíciou, kde bola vždy bodka Kultúrneho leta prostredníctvom tejto prechádzky operetnými a opernými melódiami,“ predstavil nám podujatie moderátor Richard Herrgott. Celý koncert je prehliadkou tých najznámejších melódií opier, operiet a muzikálov ktoré sa vyberajú z portfólia predstavení odohraných v Štátnom divadle.

„Návštevníci tak túto hudbu poznajú z predstavení, aj keď od iných interpretov. Už niekoľko rokov spolupracujeme s Maďarským symfonickým orchestrom z Budapešti, ktorý sídli na známej Váci ulici a dnes si prítomní budú mať možnosť vypočuť sedem sólistov,“ dodáva moderátor.

Týmto hudobným skvostom tak uzatvárajú pomaličky Košice leto plné kultúrnych podujatí. Hostia si mali možnosť vypočuť úchvatné piesne či už v španielčine, maďarčine alebo ruštine, tí odvážnejší si pri Kalinke aj zatancovali s nádherne tematicky odetou sólistkou.

Gabriela Onušková, foto: Adam Stečák

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Záverečný koncert Košického leta
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM