Filip Chudý Správy

Vianočný stromček v Považskej už svieti: Prišiel k nám aj Mikuláš, VIDEO a FOTO

Pred radnicou sa konalo podujatie, ktoré spustilo vianočnú atmosféru v našom meste. Pozrite, ako sa rozsvietil vianočný stromček v Považskej.

Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 5. decembra po 16:00 sa v našom meste konala ôsmykrát už tradičná akcia Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, v rámci ktorej sa slávnostne rozsvecuje mestský vianočný stromček spolu s ostatnou vianočnou výzdobou. „Týmto dňom sa v Považskej Bystrici spúšťa vianočná atmosféra. K tomuto už tradičnému podujatiu sme pripravili aj menší kultúrny program. No najdôležitejším bodom bolo rozsvecovanie vianočného stromčeka a tým aj celej vianočnej výzdoby,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, veľmi obľúbenou súčasťou tejto akcie sa stal aj príchod Mikuláša s pomocníkmi, ktorí rozdajú nielen sponzorsky riešené balíčky, ale je tiež možnosť sa s Mikulášom odfotiť. „Na deti v Považskej Bystrici sme počuli všeličo. Čert mi spomínal, že sem musel na ne viac zobrať. No ja som urobil do každého vreca dierku. Ak by sa teda chceli tí nešťastníci náhodou polepšiť, tak sa z neho môžu dostať von,“ prezradil považskobystrický Mikuláš.

„Tento rok sme spolu s čertom aj anjelom priniesli dúfam dobrú náladu a kopec sladkostí. Verím tomu, že ľudia si z toho niečo zoberú aj k štedrovečernému stolu a Vianociam. Čiže lásku, pokoj, šťastie, sladkosti, proste z každého niečo. Myslím si, že v tento deň budú všetci v Považskej Bystrici spokojní,“ doplnil Mikuláš.

Na tejto akcii pred mestským úradom vystúpili v kultúrnom programe deti zo ZŠ SNP a MŠ Mierová, no a tiež Folklórny súbor Manínec z Podmanína a Folklórny súbor Bystričan. Nechýbali ani stánky na občerstvenie a ovečky v parčíku pre deti na potešenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

FOTO: V Považskej rozsvietili vianočnú výzdobu, stromček a prišiel aj Mikuláš
26
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM