Jakub Forgács Správy

Vianočné trhy v Bystrici sú ekologickejšie. Vyskúšali ste už novinku na námestí? VIDEO

Už ste boli na vianočných trhoch? Tento rok sa môžu pochváliť aj ekologickou novinkou. Sú ňou vratné hrnčeky.

Zdroj: Dnes24.sk

Už niekoľko dní mesta pod Urpínom dýcha pravou vianočnou atmosférou. Centrum po zotmení rozžiari výzdoba a v stánkoch na trhoch nechýbajú výrobky remeselníkov ani tradičné dobroty. Práve punč či varené vínko si tento rok môžu Bystričania dať z ekologickej novinky.

Návštevníci a obyvatelia mesta majú možnosť vychutnať si nápoje z vratných keramických hrnčekov, ako je to zvykom napríklad vo Viedni či v iných svetových metropolách.

„Tento nápad vznikol v spolupráci s Cechom hostinských Banská Bystrica a naším spoločným úsilím je eliminovať nepriaznivé dopady na životné prostredie a priblížiť sa svetovým metropolám. Stále však bude aktuálna aj alternatíva BIO-riadov," uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Ako ďalej uviedla Mojžišová, keramické hrnčeky majú motív mesta Banská Bystrica a sú riadne hygienicky testované. Ich výdaj a príjem je zabezpečený na jednom určenom mieste v strede Námestia SNP pri fontáne. Prevziať si alebo vrátiť hrnček môžu návštevníci trhov v čase otváracej doby stánkov s občerstvením, a teda od 11:00 do 23:45 v období od 29. novembra do 30. decembra 2019.

Viac o ekologickej novinke na vianočných trhoch sa môžete dozvedieť v priloženej reportáži!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočná výzdoba po zotmení rozžiari Bystricu. Pozrite na tú nádheru
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM