Filip Chudý Správy

V Považskej už stojí vianočný stromček: Kedy sa rozsvieti? VIDEO a FOTO

Vianočný stromček v Považskej Bystrici už stojí na svojom mieste. Vieme, odkiaľ pochádza a kedy ho rozsvietia.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrický vianočný stromček už stojí na svojom mieste pred budovu mestského úradu, kde ho osadili v pondelok 2. decembra dopoludnia. Postarali sa o to Mestské lesy Považská Bystrica v spolupráci s Mestskými športovými klubmi Považská Bystrica.

„Tohtoročný vianočný stromček pochádza z areálu futbalového štadióna, kde bol pred budovou bývalého Steigra. Ide o smrek pichľavý a je vysoký približne 12 metrov, čiže je o málinko nižší, než bol ten minuloročný. Ale je krásny a splní svoj účel,“ povedal Peter Stoklasa, štatutárny zástupca Mestských lesov.

Pre pripomenutie, v roku 2018 stál ako vianočný stromček pred radnicou približne 16-metrový smrek obyčajný, ktorý vyrezali spred známej reštaurácie na zimnom štadióne. V roku 2017 to bola cca 15-metrová strieborná jedlička z Jasenice. V minulosti sme tu mali vianočné stromčeky vysoké cca 18, 16 a 14 metrov.

Aj na ten tohtoročný pribudne vianočná výzdoba a osvetlenie, aby bol plne pripravený na štvrtok 5. decembra, keď sa pri ňom od 16.15 h uskutoční akcia Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, na ktorej sa slávnostne rozsvieti.

A to spolu s ostatnou vianočnou výzdobou v meste. Na podujatí tiež nebude chýbať kultúrny program (vystúpia ZŠ SNP, MŠ Mierová, folklórny súbor Manínec z Podmanína a folklórny súbor Bystričan), punč a stretnutie s Mikulášom, s ktorým sa môžu deti aj odfotiť.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si, ako sa staval.

FOTO: Takto sa osadil vianočný stromček v Považskej Bystrici
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM