Filip Chudý Správy

V Považskej rastie nová korčuliarska dráha: Skate park ale zatrhli, FOTO a VIDEO

Pred niekoľkými rokmi bol predstavený projekt novej dráhy pre bežcov a korčuliarov v našom meste. Aktuálne sa začal realizovať.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej rastie nová korčuliarska dráha: Skate park ale zatrhli, FOTO a VIDEO
16
Galéria

V rámci modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina realizujú Železnice Slovenskej republiky ako vyvolanú investíciu úpravu plochy pod diaľničnou estakádou medzi Hviezdoslavovou, Novou a Železničnou ulicou v Považskej Bystrici. Vytvorí sa tu pre verejnosť areál s korčuliarskou dráhou. Riešený areál sa nachádza v blízkosti veľkej okružnej križovatky pod diaľničnou estakádou. Prístup naň bude vybudovaný chodníkom popri telese potoka od Novej ulice a tiež z opačnej strany od veľkej okružnej križovatky.

„Bude tu korčuliarska dráha tvorená asfaltovým povrchom. Je tu tiež pripravená zabetónovaná plocha na ďalšie využite. Ďalej sú tu priestory, ktoré budú zatrávnené, bude realizovaná výsadba stromov. Celý priestor je prepojený na obidve ulice ku okružnej križovatke aj smerom na druhú stranu. Bude to oddychová zóna pre občanov Považskej Bystrice,“ povedal Zbyněk Nečas, zástupca riaditeľa výstavby Združenia Nimnica.

Podľa jeho slov by asfaltový povrch radi zrealizovali ešte tento rok, ak to počasie dovolí. „Ďalej sme zabetónovali betónovú plochu a chystáme obrubníky pre chodníky a dlažbu. Práce, ktoré chceme zrealizovať tento rok, sú stavebné a budúci rok plánujeme výsadbu, osadenie lavičiek a košov, čo je tiež súčasťou tohto projektu. Predpokladáme, že v máji budúceho roka by sme mali tento projekt dokončiť,“ vyjadril sa Nečas.

V rámci rekultivácie prostredia je navrhnuté vybudovanie spevnenej bežecko – korčuliarskej dráhy v tvare uzavretej slučky. Dráha bude široká štyri metre, jej dĺžka bude približne 260 metrov. Popri dráhe je rátané s možnosťou montáže fitnes konštrukcií pre cvičenie popri behu. Chýbať nebude ani mobiliár, okrem lavičiek tu budú umiestnené aj smetné koše.

Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodne bola vo vnútri bežecko-korčuliarského okruhu navrhnutá aj spevnená betónová plocha tak, aby bolo možné vybudovanie skate parku, montovaných prekážok a rámp pre jazdu na skateboardoch, prípadne bicykloch. „Vzhľadom na pripomienky výboru mestskej časti, ktorý bol s ohľadom na požiadavky občanov proti vybudovaniu skate parku v tejto lokalite, sa od tohto zámeru upustilo. Vnútro dráhy je plánované ako priestor pre montáž detských preliezok a iných detských jednoduchých atrakcií, o tomto zámere v súčasnosti mesto so železnicami rokuje,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Vyrastá nová dráha v Považskej Bystrici: Poteší korčuliarov aj bežcov
16
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM