Filip Chudý Správy

V Považskej oprava cesty niečo stojí... Na rade je tankodrom, FOTO a VIDEO

Počas jesenných mesiacov sú v pláne opravy ciest v považskobystrických mestských častiach. Na jednej sa už robí.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej oprava cesty niečo stojí... Na rade je tankodrom, FOTO a VIDEO
20
Galéria

Považská Bystrica má jedenásť mestských častí, pričom každoročne sa po dohovoroch s výbormi mestských častí v nich vyberajú komunikácie, ktoré sú na tom najhoršie a zároveň sú frekventované. Povedal to primátor mesta Karol Janas na kontrolnom dni v Šebešťanovej. Tento rok bola vybraná na opravu cesta medzi rodinnými domami v tejto mestskej časti.

„Ide o cestu, ktorá má dĺžku 250 metrov a šírku približne päť metrov. Celkové náklady sú na úrovni 30 000 eur, ale presná suma bude známa až vtedy, keď sa urobia všetky opravy. Ľudia nás totiž oslovujú, že by potrebovali dorobiť nejaké drobnosti mimo tejto lokality. Ide hlavne o jamy, ktoré ich trápia,“ konštatoval Janas.

Primátor zároveň priznal, že takmer všetky vozovky v metských častiach Považskej Bystrice sú veľmi zlé, keďže cesty pochádzajú ešte z 80. rokov minulého storočia. „Sú veľmi poškodené, často aj ich podložie. Preto ho treba opraviť a úplne vyfrézovať pôvodnú asfaltobetónovú vrstvu a dať novú. Podľa mňa je to tak správne, aby čo najdlhšie vydržali,“ uviedol.

Podľa dohôd by sa v každej mestskej časti mali postupne opravovať cesty. „Harmonogram máme rozdelený tak, že na jar sa robí priamo v meste, kde sa dohadujeme s poslancami, ktoré cesty treba opraviť. Na jeseň sa potom presúvame do mestských častí,“ vysvetlil Janas.

Zdroj: Dnes24.sk

Podľa Ladislava Holáka je táto cesta pomerne využitá, keďže je husto osídlená, ale hlavne bola v Šebešťanovej tá najhoršia. „V najbližšej dobe sa bude robiť ešte hlavná cesta v Podvaží, po ktorej chodí mestská hromadná doprava. Tá je v katastrofálnom stave, taký ,tankodromʻ, dokonca je ešte v horšom stave ako táto opravovaná v Šebešťanovej. Ide však o dlhší úsek, preto sa to trochu odložilo, ale máme sľúbené, že sa to spraví ešte tento rok,“ doplnil poslanec za dané mestské časti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

V Šebešťanovej opravuje mesto cestu za cca 30 000 eur: Zábery priamo z miesta
20
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM