Veronika Ondo-Cholewová Správy

V okolí obľúbeného jazera treba byť opatrní: Na takéto výjavy tam môžete natrafiť, FOTO

V okolí známeho jazera v okrese Michalovce treba byť v týchto dňoch opatrní. Veď sledujte, na aké výjavy tam môžete naraziť...

Ilustračný obrázok k článku V okolí obľúbeného jazera treba byť opatrní: Na takéto výjavy tam môžete natrafiť, FOTO
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Jazero vo Vinnom, ktoré je obkolesené vihorlatskými lesmi, je obľúbenou lokalitou na oddych. Návštevníci však môžu byť problémom pre migrujúce žaby, ktorých je tam v týchto dňoch neúrekom.

Tabule

Lokalita Vinianskeho jazera sa radí medzi tie s najväčším výskytom migrujúcich žiab v našom okrese. Tieto malé zvieratá prechádzajú aj cez cestu, ktorá vedie okolo jazera. V záujme zachovania a pokračovania svojho rodu sú ochotné a schopné prekonať neuveriteľné prekážky a vzdialenosti.

Priamo na mieste sme si všimli tabule, ktoré upozorňujú návštevníkov na prechod žiab. Motoristi by preto mali jazdiť opatrne, aby čo najmenej ohrozili tieto migrujúce obojživelníky. A peší turisti by sa mali pozerať, kam stúpajú.

Malé žabky

S naším objektívom sa nám podarilo natrafiť na stovky malých žabiek medzi jazerom a cestou do lesa. Boli tak miniatúrne, že sme ich spočiatku vôbec nevideli.

Mali približne veľkosť muchy. Preto bolo ťažké rozlíšiť, či ide o ropuchu bradavičnatú, rosničku zelenú alebo skokana hnedého, ktoré v okolí jazera migrujú.

Viac si už pozrite v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zachytené v obrazoch: Na takéto úkazy môžete naraziť pri Vinianskom jazere
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Dávajte pozor, pri Vinianskom jazere migrujú žaby
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM