Marek Vatraľ Šport

V Nemšovej padali silácke rekordy: Atmosféra súťaže na VIDEU

Na treťom ročníku podujatia Strongman show súťažili domáci aj zahraniční pretekári, ktorí tam predvádzali nové silové rekordy. Pozrite, ako to tam vyzeralo.

Zdroj: YouTube.com

Tohtoročnú sezónu Slovenskej asociácie silných mužov (SASIM) uzavrel tretí ročník stále sa rozbiehajúcej Strongman show, ktorá slúži na vyhodnotenie Stredoeurópskeho a po novom už aj Slovenského pohára, kde siláci vytvárajú nové rekordy Európskej asociácie silných mužov.

Na podujatí, ktoré sa konalo v Nemšovej, sa stretli pretekári zo Slovenska, ale aj zahraničia. Okrem dekorovania bola pripravená aj strongman show či vystúpenie Paľa Drapáka, pričom celé podujatie moderoval Jožo Pročko. Informoval o tom Pavol Guga, generálny manažér SASIM.

Celá súťaž podľa Gugu prebiehala v pohodovej atmosfére. Po vystúpení fitnessiek z oddielu Fitness Gabrhel sa dostali na rad silní muži.

„Na úvod sa predviedol dvojnásobný majster Slovenska František Piros v dvíhaní klady a štvrtý na svete v danej disciplíne. Ten si nechal na kladu naložiť 150 kilogramov, aby poľahky nasúkal sedem platných zdvihov, ktoré stačili na vytvorenie nového rekordu.Následne sa predviedol Volodymyr Tsifra, ktorý vyzval Ivana Hryhorovského na súboj v držaní páru 150 kilových kufrov. Rekord držal práve Tsifra, ktorý v roku udržal náčinie neuveriteľných 52,46 s. V tomto roku sa podarilo rekord prekonať a aktuálny čas znie 55,56 s,“ zhodnotil úspechy zúčastnených športovcov Guga.

Ako ďalej Guga uviedol, po kufroch si Ivan zapísal nový rekord v točení 60 kilogramovej gule okolo krku, kde šesť otočiek Pavla Horňáka prekonal o celé štyri otočenia a zastavil sa na desiatich otočkách! Záver patril dvíhaniu Konstantinovi Iljinovi a jednoručke. Tú mal Kosťa dvíhať v časovom limite jednej minúty. Bohužiaľ, už v druhom zdvihu sa nešťastne zranil a nepokračoval vo výkone.

Siláci si napokon prevzali diplomy za účasť na Slovenskom aj Stredoeurópskom pohári.

Súčasťou podujatia bolo podľa generálneho manažéra aj dekorovanie nového člena profi tímu SASIM, ktorým sa stal Zsolt Zlatner. Divákom predviedol sedem bicepsových zdvihov so 100 kilovou činkou.

Tretí ročník podujatia Strongman show sa uskutočnil druhý decembrový víkend v Nemšovej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM