Pavol Hrabovský Kultúra

Trochu pribral, podrástol a bude ešte žiarivejší: Prílet popradského Anjela, FOTO a VIDEO

Jedna z najväčších atrakcií popradskej výzdoby je opäť na hlavnom kruhovom objazde.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje mesto Poprad, Anjel priletel už tradične vrtuľníkom – a to po jedenástykrát . Tohtoročný Anjel prekvapil svojím novo nadobudnutým šatom.

Podľa informácií mesta Poprad, Anjel počas mimosézónnej pauzy nabral na váhe: „Jeho výška je zhruba 13 metrov a váha neuveriteľných 850 kilogramov, čo je v porovnaní s predošlým anjelom takmer o 150 kilogramov viac. Táto váha dala zabrať montérom a vrtuľníku, ale všetci boli na jeho osadenie dokonale pripravení."

Vo farbách a v obklopení noviniek

Anjel je po novom osvetlený v nových farbách, má dlhé vlasy a hrá na harfe. Jeho zložený povrch pokrýva 42 000 sveteľných LED bodov, vďaka ktorým bude žiariť ako nikdy predtým. V rámci noviniek prichádzajú aj nainštalované sveteľné stromčeky, ktoré sa budú nachádzať priamo pod ním.

Prvýkrát sa na popradskom kruhovom objazde zjavil Anjel v roku 2009, tento rok je to vôbec po prvýkrát, kedy do nášho mesta priletel úplne nový Anjel. V rámci bezpečnosti všetkých zložiek a účastníkov cestnej premávky, sa kruhový objazd na niekoľko minút uzatvoril.

„Počas inštalácie Anjela došlo z bezpečnostných dôvodov k celkovej uzávere kruhového objazdu. Táto uzávera trvala približne desať minút, “ dodal náčelník MP Marián Gardoš.

Ako to vyzeralo na samotnom osadení popradského Anjela si môžete pozrieť v priloženej galérií.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

OBRAZOM: Anjel nad Popradom
13
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský / Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM