Veronika Ondo-Cholewová Správy

Tradície v Michalovciach a okolí: Takéto máje môžu potešiť vaše oči, FOTO a VIDEO

Aj v Michalovciach a okolí sa uchovávajú tradície. Veď si pozrite, aké máje v našom meste a neďalekých dedinách môžete vidieť.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Keď prechádzate v týchto dňoch Michalovcami či neďalekými obcami, vašu pozornosť môžu zaujať aj máje. Tie vaše oči môžu upútať napríklad pri obecných úradoch, ale aj pred bránami domov. Niektoré z nich sme zachytili objektívom.

Nie iba jeden

Máj nájdete aj na michalovskom námestí. A nielen jeden. Najväčší neunikne oku žiadneho návštevníka, pretože sa nachádza pri veľkej fontáne a meria niekoľko metrov. Máj tam priniesli folklóristi z FS Zemplín, ktorý ho slávnostne umiestnili trochu neskôr pre nepriaznivé počasie.

Ozdobou pešej zóny je aj menší máj. Zaostrite priamo na budovu mestského úradu, kde stojí na jednom z balkónov spolu s dekóraciou pripominajúcou drevený voz.

Na dedinách

Vo viacerých dedinách nášho okresu tieto obyčaje ostávajú tiež živé. S našim objektívom sme navštívili napríklad Budkovce, Bánovce nad Ondavou, Trhovište, Zalužice, či Dúbravku.

Na dedine bývalo stavanie mája vždy veľkou udalosťou. A preto nájdete v michalovských obciach máje nielen v strede obcí, či pred obecnými úradmi, ale aj pred bránami niektorých obyvateľov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Vo fotogalérii nižšie si môžete pozrieť máje v Michalovciach a okolí.

Máje už pútajú pozornosť aj v našom meste a okolí: Sledujte tie FOTKY
15
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM