Peter Simon Správy

Študenti vymenili učebnice za zásteru: Kto si odniesol zlatú varechu za najlepší guláš? FOTO a VIDEO!

Nahodiť zásteru, varecha do ruky a mohlo sa začať s prípravou: Rožňavské námestie zaplnili študenti z miestnych stredných škôl. Kto navaril najlepší guláš? Ochutnávali obyvatelia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Študenti vymenili učebnice za zásteru: Kto si odniesol zlatú varechu za najlepší guláš? FOTO a VIDEO!
15
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie rozvoniavalo gulášom. Podujatie v srdci mesta pripravil Rožňavský mládežnícky parlament v spolupráci s Centrom voľného času Rožňava a mestom Rožňava.

Námestie baníkov v piatok, 8. júna 2018 zaplnili študenti rožňavských stredných škôl. Tí súťažili vo varení guláša. To, ako sa im darilo pri príprave mohli vidieť obyvatelia mesta na vlastné oči. O víťaznej strednej skole rozhodli práve Rožňavčania. Tí po ochutnávke pridelili hlas svojmu favoritovi. Študenti a pedagógovia ukázali verejnosti, že im to ide nie len v učení, ale aj varení.

Ochutnávka pre okoloidúcich začala o 12:00 hod.

Rozhodovali Rožňavčania

„Jednalo sa o súťaž o najlepší stredoškolský guláš, kde päť stredných škôl z nášho mesta malo svoj vlastný tím. Ochutnávka bola práve na obed, teda ochutnať guláš mohol každý, kto šiel okolo. O víťazovi rozhodla taktiež verejnosť, keďže každý, kto ochutnal aspoň jeden z gulášov dostal hlasovací lístok, pomocou ktorého mohli zahlasovať,“ informoval náš web predseda mládežníckeho parlamentu, Zoltán Huszka.

Fotky a video zo súťaže nájdete v našej galérii.

Ako doplnil, jednalo sa o historicky prvý ročník tejto súťaže. S účasťou sme spokojní. Svoje zručnosti predviedla Stredná zdravotnícka škola, Stredná odborná škola technická, Stredná odborná škola obchodu a služieb, Gymnázium P. J. Šafárika a aj Stredná odborná škola z ulice J. A. Komenského.

Rožňavčanom najviac chutil guláš Strednej odbornej školy z ulice J. A. Komenského. Stali sa tak víťazmi prvého ročníka tejto súťaže a odniesli si krásne ocenenie a darčekový kôš.

„Sme radi, že nám takto pekne vyšlo počasie, keďže to je pri organizovaní podujatia vonku asi to najhlavnejšie. V tejto súťaži by sme určite chceli pokračovať aj naďalej,“ uviedol Huszka.

Učebnice vymenili za varechy

Ako pre náš web povedal študent gymnázia Adam Kalina, na súťaž sa ich družstvo tešilo už dlho. „Aj napriek tomu, že sme z gymnázia, sme ľudom ukázali, že dokážeme robiť aj praktické činnosti. Tento deň bol naozaj skvelý a plný zábavy. Varili sme taký špeciálny kurací guláš. Recept vymyslel náš profesor. Úlohy sme si rozdelili a myslím si, že sme to zvládli naozaj dobre,“ spresnil Kalina.

Do varenia sa s vervou pustili aj zdravoťáci

„Myšlienka je to naozaj úžasná a myslím si, že študenti by sa mali takýchto podujatí zúčastňovať častejšie. Rozvíja im to ich kreativitu. My sme sa na túto súťaž veľmi tešili. Naši študenti ukázali svoju šikovnosť. A išlo im to naozaj dobre,“ dodala pre náš web pedagogička zo Strednej zdravotníckej školy, Gabriela Hajdúová.

Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Súťaž stredoškolákov z Rožňavy vo varení guláša
15
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM