Stredoveký deň v Žiline: Centrum mesta ožilo atmosférou minulosti, FOTO a VIDEO

Stredoveký deň v našom meste napísal svoj jedenásty ročník. Priniesol nielen ukážky dobového života, ale aj umenie, zábavu a dobré jedlo. Na svoje si prišli aj milovníci historického boja.

Ilustračný obrázok k článku Stredoveký deň v Žiline: Centrum mesta ožilo atmosférou minulosti, FOTO a VIDEO
47
Galéria

Na Mariánske námestie sa opäť po roku vrátil ruch stredoveku. V priebehu uplynulých desiatich rokov si mesto Žilina pripomenulo významné výročia a boje, ktoré mali vzťah k stredovekej Žiline. Jedenásty ročník však priniesol aj živú históriu. Aj z tohto dôvodu sa na námestí sústredilo viac starých remesiel a remeselníkov, ktorí predvádzajú svoje umenie priamo pred návštevníkmi. Vidieť môžete dobovú kuchyňu, prácu kováča, krajčíra, pisára, cinára i výrobu drôtených košieľ a brnení.

Program otvoril a sprevádza ním aj šaško Miro Kasprzyk. Potešení boli nielen dospelí, ale aj deti pri dobýjaní slameného hradu. Neodmysliteľnou súčasťou podujatia sú ukážky lukostreľby, prezentácia palných zbraní, dobové tance, historická módna prehliadka či tradičné ukážky sokoliarstva, ktoré spolu s rytiermi tvorilo neodmysliteľnú súčasť stredoveku a na rozdiel od bojovníkov prežilo až do dnešnej doby. Podujatie sprestrila dobová hudba a ukážky dobového života v tábore postavenom na Mariánskom námestí.

Pozrite si našu FOTOGALÉRIU a VIDEO z podujatia

V OBRAZOCH: Stredoveký deň v Žiline
47
Galéria
Otvorenie Stredovekého dňa v Žiline
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM