Strašiak na Etape je minulosťou: Oddychová zóna opeknela, FOTO a VIDEO

Obľúbené sídliskové športovisko s korčuliarskou dráhou sa dočkalo estetického vylepšenia. Toto je výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Strašiak na Etape je minulosťou: Oddychová zóna opeknela, FOTO a VIDEO
12
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Oddychová zóna vyrástla v medziblokovom priestore na sídlisku Etapa. Športovisko s inline koručiarskou dráhou, workoutovými prvkami a detskými preliezkami slúži Žiarčanom už viac než dva roky. Ešte donedávna zónu lemoval neestetický betónový múr, na ktorého plochách bolo vidieť vyčíňanie vandalov.

Pred časom mesto dostalo grant z Nadácie VÚB vo výške 3 000 eur. Na jar tohto roka pribudlo v rámci skrášľovania priestranstva na oddychovej zóne 39 drevín. Tie majú byť nielen pekné. Plánom mesta je, že keď sa rozrastú, ochránia športovisko od hluku cesty a poskytnú tieň.

Teraz prišiel na rad betónový múr z dvoch strán zóny. Ten síce na mieste stále stojí, zmenil však podobu. Biely základ, ktorým bol premaľovný, poslúžil ako plátno pre mladých dobrovoľníkov.

Členovia Žiarskeho mládežníckeho parlamentu ho pomaľovali motívmi súvisiacimi s činnosťami, na ktoré Etapa ponúka na svojej zóne priestor. Múr zdobia výjavy korčuliarov, preliezok či kvetov. Pozrite si výsledok práce mladých Žiarčanov na fotkách a videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM