Peter Simon Kultúra

Rožňavskí herci vypredali sálu: FOTO a VIDEO z nového Don Juana

Divadlo Actores zahájilo 25. sezónu predstavením Don Juan. Obnovená premiéra mala úspech. Divadlo bolo vypredané. Pozrite si fotky a video.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí herci vypredali sálu: FOTO a VIDEO z nového Don Juana
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Predstavenie Don Juan otvorilo v rožňavskom divadle jubilejnú 25. sezónu. Záujem bol veľký, keďže divadlo bolo vypredané.

Mestské divadlo Actores Rožňava uviedlo v jubilejnej 25. divadelnej sezóne slávnostnú obnovenú premiéru klasickej komédie Moliére – DON JUAN. Tá sa uskutočnila 7. septembra 2018 o 19:00 hod.

„Hra je o legendárnej postave nenapraviteľného zvodcu ženských sŕdc, ktorá vie diváka predovšetkým rozosmiať, lež zároveň umožňuje precítiť i jemnú nostalgiu provokatívnej myšlienky o existencii človeka, pre ktorého morálne zásady neplatia,“ povedal manažér divadla a herec v jednej osobe Róbert Kobezda.

Ako doplnil Róbert Kobezda, o úpravu, výpravu a réžiu sa postarala Tatiana Masníková. V hre sa predstavia herci Attila Bocsárszky ml., Róbert Kobezda, Samuel Borsík, Dominika Šuťáková, Andrea Krestianová a Peter Kamenský.

Pozrite si v našej galérii fotky a video :)

Článok pokračuje pod videom!

Zdroj: Dnes24.sk

„Niektoré nové scény do hry zakomponovali aj noví, mladí herci, ktorí obohatili jednotlivé postavy a divák podľa mňa vzhliadol skoro nové predstavenie. Keď som uvidel vypredané publikum, tak ma to naozaj dojalo k slzám, takže po 24 rokoch tá pomyselná cesta, ktorú sme absolvovali, je skvelá a oplatilo sa to,“ informoval Kobezda.

Herci podali kvalitný výkon

Režisérka a riaditeľka v jednej osobe,Tatiana Masníková po predstavení uviedla, že herci podali neskutočný výkon. „Ja im za to veľmi ďakujem, na javisku vypustili aj dušu. Komédia dopadla úžasne a celá táto premiéra mala aj veľké posolstvo. Sme radi, že do divadla prišlo toľkoto ľudí. Myšlienka obnoviť toto predstavenie prišla už dávnejšie od samotných divákov, posledné predstavenie pôvodnej verzie bolo pred siedmimi rokmi,“ spresnila.

Divadlo žije 25 rokov

Masníková vníma pôsobenie divadla pozitívne. „Vždy je to samozrejme aj určitý boj, aby diváci videli skvelé predstavenia a vynikajúcich hercov, nie len z domáceho prostredia, ale aj iných kútov Slovenska. Je to bežné, že herci migrujú, ale tým nás samozrejme aj obohacujú. Za tie roky sme už s divadlom niekoľkokrát prešli s predstaveniami celú krajinu a reprezentujeme samotné mesto. Je úžasné, že máme ocenenia aj zo zahraničia,“ hovorí Masníková a dopĺňa, že v repertoári divadla je momentálne všetko, to znamená drámu, komédiu, tragikomédiu, rozprávky pre deti, jeden muzikál a teraz sa pracuje na druhom.

„Práve tým, že je to 25. sezóna, sme sa v divadle rozhodli vytvoriť aj alternatívne predstavenie , kde chceme rozprávať o pálčivých problémoch spoločnosti,“ uviedla na záver režisérka divadla Actores.

Obrazom: Obnovená premiéra hry Don Juan - divadlo Actores
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM