Ľubomír Hudačko Správy

Pumptrack v Prešove na Rusínskej: Cyklisti ho využívali aj napriek zákazu, VIDEO

Hoci oficiálne otvorený ešte nie je, cyklisti ho využívali aj napriek zákazu. Zisťovali sme, aký je stav pumptracku na Rusínskej ulici v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk

Boli sme zvedaví, či už je bike centrum na Rusínskej oficiálne otvorený a či už cyklisti môžu v tejto lokalite prezentovať svoje umenie.

„Pumptrack v priestore Bike centra Prešov je dokončený a bol odovzdaný do predčasného užívania, nakoľko cyklisti využívali tento areál aj napriek zákazu,“ uviedol pre Prešov 24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Zároveň pridal informáciu, kedy bude centrum otvorené. „Plánujeme ho otvoriť v marci 2020 po dokončení II. a III. etapy, ktoré poskytnú cyklistom nevyhnutnú doplnkovú infraštruktúru,“ dodal Tomek.

Na mieste je nutné dodržiavať aj niekoľko zásad. Napríklad, maximálne možný počet užívateľov dráhy je 10 a minimálny odstup je 5 metrov od jazdca pred sebou. Zákaz vstupu do priestoru platí pre peších chodcov.

A za porušenie prevádzkového poriadku a nerešpektovanie pokynov správcu centra, môže byť uložená aj peňažná pokuta a to až do výšky 33,16 eur.

V obrazoch a vo videu si môžete tento priestor pozrieť bližšie. Kliknite si fotogalériu aj videogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO pumptracku na Rusínskej: Vznikol priestor pre cyklistov
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM