Filip Chudý Správy

Práce na stanici v Považskej sa majú rozbehnúť: Prišlo k úpravám, VIDEO a FOTO

Považskobystrická stanica sa od septembra mala meniť, no k výraznému posunu prišlo až teraz. Kedy nabehnú ťažké stroje a mechanizmy?

Ilustračný obrázok k článku Práce na stanici v Považskej sa majú rozbehnúť: Prišlo k úpravám, VIDEO a FOTO
24
Galéria

V stredu 17. októbra Mestská dopravná spoločnosť (MDS) Považská Bystrica informovala o stave prác na našej autobusovej stanici, na ktorej rekonštrukciu dostala z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka nenávratný finančný príspevok 1 468 224,41 eur. Celková zazmluvnená suma tohto projektu predstavovala 1 631 360,46 eur. „Začali sa prípravné práce. Na úvod sa zhodili dve prekrytia ostrovčekov na štvrtom a piatom nástupišti, pričom aj tieto ostrovčeky idú aktuálne preč, keďže na ich mieste vznikne parkovisko pre autobusy. Úplne zadná časť sa vyčistila, podobne aj kanalizácia,“ povedal Jozef Keruľ, predseda predstavenstva MDS.

„Predpokladáme, že vo štvrtok už prídu ťažké stroje a mechanizmy. To znamená, že vtedy by sa práce mali poriadne rozbehnúť. Robiť sa bude na dvoch miestach, za budovou stanice a tiež pred ňou. Veríme, že do konca tohto roka by už malo byť aj niečo vidieť,“ doplnil.

Okrem rušenia ostrovčekov sa bude najbližšie robiť aj povrchová úprava ciest. „Pred stanicou sa aktuálne už robí stojisko pre separovaný zber. Na ľavej strane autobusovej stanice sa chystá oddychová plocha. Bude tam malý park so zeleňou, zámockou dlažbou a bude tam tiež stojan na bicykle,“ prezradil Keruľ s tým, že zatiaľ to vyzerá byť bez komplikácií, ale uvidia, čo prinesie čas, hlavne počasie ich môže prekvapiť. No zároveň dúfajú, že prípadné komplikácie nebudú takého charakteru, že by sme nemohli v stavbe pokračovať.

Ešte v auguste MDS informovala, že práce by mali prebiehať od septembra 2018 do júna 2019. „Urobili sme ešte nejaké úpravy. V prednej časti, kde parkujú osobné automobily, sme dali jednosmerku, aby autá mohli vychádzať priamo na Ulicu športovcov, pričom sme celkovo trochu upravili dopravné značenie. Čo sa týka obmedzení, tie pre verejnosť určite budú. Veď na spomínanú ulicu sme dali tri zastávky prímestskej dopravy. Všetko to treba strpieť, pretože výsledok bude myslím pozitívny pre všetkých,“ dodal predseda predstavenstva MDS.

Zdroj: Dnes24.sk

Oproti pôvodným plánom prišlo tiež k zmene rozmiestnenia dočasných zastávok prímestskej hromadnej dopravy. Tie s označením 6, 7, 8 totiž nie sú na parkovisku medzi stanicou a zimným štadiónom, ale v pravom pruhu na Ulici športovcov. Zastávka č. 6 je pre cestujúcich do Pružiny, č. 7 pre Púchov a č. 8 pre Bodinú a Vrchteplú. Tieto dve obce mali mať síce pôvodne zastávku č. 5, ale je to vymenené, čiže „päťku“ má Papradno, Brvnište a Stupné. Zastávky č. 1 až 5 pre prímestskú a diaľkovú dopravu sú situované za prvom nástupišti. Štyri zastávky MHD sú pred staničnou budovou, ako bývali kedysi v minulosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považskobystrická stanica pred ostrými prácami: Vidieť na nej prvé zmeny
24
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM