Filip Chudý Správy

Považskobystrický amfík dostáva nový šat: Poznáme ďalšie vízie! VIDEO a FOTO

Súčasný hlavný považskobystrický amfiteáter, na ktorom sa odohrávajú veľké mestské akcie, sa vynovuje. A to nemáme byť všetko.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický amfík dostáva nový šat: Poznáme ďalšie vízie! VIDEO a FOTO
18
Galéria

Pred dvoma rokmi získal prírodný amfiteáter v Praznove nový šat, teraz sa na ňom pracuje opäť, keď tam pribudli dva nové prístrešky, ktoré vytvoria zázemie pre účinkujúcich na kultúrnych akciách. V Praznove sa počas leta konajú dve veľké akcie – Country pod hviezdami a Praznovské folklórne slávnosti, no priestor je využívaný miestnymi obyvateľmi a tiež rôznymi spoločnosťami každý letný víkend.

Nové prístrešky sú umiestnené v areáli amfiteátra. Jeden sa vybudoval na jestvujúcom betónovom pódiu, ktorého povrch bolo potrebné vyspraviť, a teda odstrániť poškodené časti a dobetónovať plochu roviny. Tiež bolo potrebné odstrániť esteticky nevyhovujúcu oceľovú konštrukciu pôvodného pódia. Druhý prístrešok sa realizuje v areáli amfiteátru medzi prvým prístreškom a pódiom a bude podobný ako prvý prístrešok, len o niečo menší.

„Nové prístrešky tvorí jednoduchá sedlová strecha, drevená nosná konštrukcia, zadnú stenu prístrešku ako ochranu pred vetrom bude tvoriť imitácia interiérovej steny drevenice s nefunkčnými oknami a dverami. Všetky drevené prvky budú ošetrené ochrannými nátermi do vonkajšieho prostredia,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Podľa primátora Karola Janasa je dnes praznovský amfiteáter hlavným mestským amfiteátrom. „Keďže počas veľkých kultúrnych akcií sa v ňom vždy zíde niekoľko stoviek ľudí, musíme do amfiteátra aj investovať, aby jeho priestory boli dôstojné pre návštevníkov, ale aj pre vystupujúcich a súťažiacich. Celkové náklady sa pohybujú niekde na úrovni 14 000 eur,“ povedal s tým, že v Praznove majú okrem tohto ako hlavnú prioritu rekonštrukciu komunikácií, ale k tomu sa prikročí až v auguste.

Zdroj: Dnes24.sk

Spokojná s novými prístreškami je aj Jarmila Tomanová, mestská poslankyňa za Praznov. „Máme aj ďalšie plány, chceme ešte v budúcnosti rozšíriť areál, aby sme tu mohli umiestniť zopár detských preliezok, chceme zrekonštruovať toalety a máme projekt na multifunkčné ihrisko. Kedysi sme chceli zrealizovať stále sedenie, od toho sme však upustili. Máme nachystané drevo na nové lavice, ale nebudú osadené napevno, nakoľko by tu bola potom náročná úprava terénu, komplikácie by boli najmä s kosením,“ doplnila a zároveň sa poďakovala tamojšej telovýchovnej jednote, keďže bez nich by to podľa nej naozaj nešlo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nové prístrešky v praznovskom amfiteátri: Pozrite, ako to tam vyzerá
18
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM