Filip Chudý Správy

Považskobystrická nemocnica má nový parkovací systém: Pozrite si cenník, VIDEO

V areáli NsP Považská Bystrica sa spúšťa nový parkovací systém. Ako bude fungovať a koľko sa bude platiť?

Zdroj: Dnes24.sk

Nielen považskobystrická MHD sa má od prvého marcového dňa tohto roka meniť, dopravné zmeny ohlásila aj Nemocnica s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica. Tá informovala, že zavádza nový parkovací systém vo svojom areáli. „Od pondelka 25. februára 2019 prebieha bezplatná skúšobná prevádzka. Ostrá prevádzka nového parkovacieho systému sa spustí v piatok 1. marca 2019,“ znie stanovisko nemocnice.

Zdarma bude podľa cenníka parkovania len prvých 30 minút, každých ďalších začatých 60 minút bude stáť 1 euro. Maximálna cena parkovného za každých začatých 24 hodín je 7 eur. Pri strate parkovacieho lístka sa platí poplatok 15 eur.

Prevádzková doba centrálneho parkoviska NsP Považská Bystrica bude nonstop sedem dní v týždni. Systém parkovania je nasledovný. Vodič zastaví pred vjazdovou závorou, ktorá sa nachádza pri križovatke na Dedovec. Stlačí tlačidlo pre výdaj parkovacieho lístka na vjazdovom termináli a po odobratí tohto lístka sa závora otvorí. Pri skončení parkovania zaplatí vodič v pokladni príslušnú hotovosť za dobu parkovania podľa cenníka. Platbu vodič uskutoční vložením parkovacieho lístka do automatickej pokladne a následne sa riadi inštrukciami na displeji.

Pokladňa sa nachádza niekoľko metrov pred výjazdom, ktorý je na druhom konci parkoviska, konkrétne medzi budovou nemocnice a areálom ZŠ Nemocničná. Po zaplatení v pokladni je k dispozícii 10 minút na opustenie parkoviska. Pri výjazde vodič zastaví pred výjazdovou rampou, vložením parkovacej karty do výjazdového stojanu otvorí rampu a posunie sa s vozidlom pred druhú rampu, následne sa prvá rampa zatvorí a automaticky sa otvára rampa druhá, kedy vodič odíde vozidlom z parkoviska.

Spoplatnené bude zatiaľ len centrálne parkovisko v areáli nemocnice. Parkoviská pred budovou nemocnice zostávajú bezplatné. Pozrite si aj video a fotogalériu, kde lepšie pochopíte fungovanie nového parkovacieho systému.

Cenník centrálneho parkoviska NsP Považská Bystrica

Jednorazové parkovné

Čas strávený na parkovisku Cena
prvých 30 minút 0 €
každých ďalších začatých 60 minút 1 €
maximálna cena parkovného za každých začatých 24 hodín 7 €
strata parkovacieho lístka 15 €

Parkovné pre držiteľov parkovacej karty

Vydanie parkovacej karty stojí jednorazovo 5 €, opätovné vydanie alebo aktivácia parkovacej karty tiež jednorazovo 5 €.

Zamestnanci

Druh parkovného Cena
zamestnanec NsP ročne 30 €
zamestnanec NsP: držiteľ parkovacieho preukazu fyzickej osoby so zdravotným postihnutím, nositeľ zlatej a diamantovej Jánskeho plakety 0 €
subjekt, ktorý má v nájme garáž v areáli NsP 0 €

Externé subjekty

Druh parkovného Cena
subjekt, ktorý má v nájme garáž v areáli NsP 0 €
subjekty, ktoré vykonávajú svoju činnosť v najatých priestoroch NsP ročne 60 €
parkovné v zmysle rozhodnutia riaditeľa NsP pre dodávateľov významných zdravotníckych služieb pre NsP, vozidlá zásobovania ročne 30 €
pre pedagogických pracovníkov praktikujúcich študentov SZŠ ročne 30 €
pre duchovnú službu NsP ročne 30 €
parkovné v zmysle rozhodnutia riaditeľa NsP pre úrady a inštitúcie (Sociálna poisťovňa) 0 €
vyhradené parkovacie miesto ročne 100 €

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nový parkovací systém v NsP Považská Bystrica: Zábery od vjazdu až po výjazd
19
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM