Filip Chudý Šport

Považská v oklieštenej zostave dlho odolávala majstrovi: VIDEO a FOTO z Prešova

Hádzanárom Považskej Bystrice chýbala v Prešove takmer polovica extraligového kádra, ale aj tak statočne odolávali.

Zdroj: Dnes24.sk

V 4. kole skupiny o titul cestovali hádzanári MŠK Považská Bystrica na pôdu majstrovského Prešova bez viacerých hráčov kádra. Okrem dlhodobých maródov (Martin Biel, Eduard Valášek) chýbalo aj trio Martin Kozák, Ivan Bystrický a Peter Kardoš. Pričom tím nedoplnili ani dorastenci so skúsenosťami z áčka (Andrej Sloboda, Marián Maliar, Dominik Zábavčík, Matúš Oselský, Marek Štefina, David Urík).

Na zápasovej súpiske sme tak mali len 12 hráčov a štyri miesta voľné. Tréner MŠK Václav Straka vysvetlil, že dorastenci môžu hrať podľa regulí maximálne len dva zápasy za týždeň. A keďže hrali v stredu a potom aj v dorasteneckej lige v piatok, nemohli hrať za nás už v sobotu v Prešove.

„K tomu Kozák, Bystrický a Kardoš boli chorí, pričom viac hráčov v kádri už proste nemáme. Predpokladám však, že na tohtotýždňové stretnutia nám už budú k dispozícii, aby sme do nich išli v plnej sile. Dúfam, že maródka sa nám nerozrastie, aj keď je chrípkové obdobie,“ vyjadril sa Straka.

Nakoniec sme v Prešove prehrali 27:38, ale do 25. minúty to bolo vyrovnané, pričom dvakrát sme viedli aj o dva góly (5:3, 9:7). „Konečný výsledok nezodpovedá hre. Rozhodlo sa o ňom na prelome polčasov, keď sme urobili viaceré nevynútené chyby a nepremenili čisté šance, čo domáci potrestali. Potom sa upokojili a kontrolovali vývoj. Vzhľadom na to, že sme boli v oklieštenej zostave a zápas odohrali len na tri spojky, nebol náš výkon až taký zlý,“ konštatoval Straka.

Domáci Dominik Krok uviedol, že začali podľa neho pomaly a zle. „Ale potom sme sa okolo 17. minúty rozbehli a začali sme zvyšovať skóre. V druhom polčase sme v dobrom tempe pokračovali, pričom sme hrali lepšie ako v SEHA lige proti Nišu. Každý zápas je iný. Teraz sme hrali dobre a zaslúžene sme vyhrali,“ vyriekla spojka Tatrana.

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 38:27 (18:13)

Tatran: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 4, M. Šárpataky, Djerič 2, Hrstka 7, Lapajne 4, Krok 3/1, Ľ. Šárpataky 1, Kríž 1, Urban 3, Kosteski 4, Butorac 2/1, Carapkin 2, Afanou-Gatine 5
MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 4, Macháč 6, Ivanicja 4, Jurák, Tumidalský 3, Briatka 6/4, Vallo 3, Hároník, Gardian 1, Lovíšek
Rozhodovali: Haščík – Sivák, vylúčení: 3 – 2, 7 m hody: 2/2 – 4/4, 345 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

FOTO: Považská hrala v Prešove len s 12 hráčmi a 3 spojkami, no aj tak odolávala
10
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM