Filip Chudý Šport

Považská ozdobila krásne jubileum: Niečo také tu nebolo 10 rokov, VIDEO a FOTO

Skončila sa prvá časť nového ročníka, ktorú naši chlapci ukážkovo uzavreli. Navyše na tento zápas nikdy nezabudne jeden z našich mladíkov. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Považská ozdobila krásne jubileum: Niečo také tu nebolo 10 rokov, VIDEO a FOTO
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehol extraligový kolotoč, na ktorý naši hádzanári naskočili vo veľkom štýle. V ich jubilejnom 600. zápase v našej najvyššej súťaži, v ktorom porazili Malacky 43:26, dosiahli najvyššiu ligovú výhru za ostatných päť rokov, pričom pridali gólovú kanonádu, akú v extralige nepredviedli už 10 rokov. Viac ako 43 gólov totiž strelili naposledy 18. októbra 2008, keď vtedy porazili Trnavu 44:33. V tej dobe bol súčasný tréner Václav Straka ešte hráčom, ale proti Trnavčanom nehral pre zdravotné problémy, podobne, ako Martin Kozák. Z ihriska si ten zápas môžu pamätať zo súčasného kádra MŠK ešte Ladislav Kovačin, Martin Biel a Tomáš Vallo.

„Som rád, že padla aj 40-ka, ale dôležitejšie je to, že sa nikto nezranil a šancu dostal každý hráč. Treba si ale uvedomiť, že toto bol na dlhšiu dobu pre nás papierovo ľahší zápas. My sa potrebujeme po reprezentačnej prestávke dostať do tempa, veď onedlho nám do programu pribudnú aj povinnosti v pohárovej Európe,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka.

Ten bol spokojný s tým, že proti Malackám si jeho zverenci s chuti zahrali a boli hladní po hádzanej. V utorok na nich čaká prípravný zápas v Martine, o týždeň neskôr súťažný v Nových Zámkoch, no a potom už cesta do Talianska, kde odštartujeme našu tohtosezónnu púť vo Vyzývacom pohári. No už teraz vieme, že do náročného programu nevstúpime v plnej sile. „Martin Biel má už termín operácie, keďže jeho rameno konzervatívne liečiť nešlo. Vyzerá to uňho na dlhšiu pauzu. Ivan Bystrický má problémy s prstom na ruke, pričom by nám mal chýbať dva-tri týždne,“ opísal Straka stav hráčov, ktorí nemohli v sobotu nastúpiť.

Príležitosť ale dostal mladý pivot Adam Lovíšek, ktorý strelil svoj prvý gól v najvyššej súťaži. V štatistikách sa síce uvádza, že sa strelecky presadil už na pôde Hlohovca, lenže vtedy gól Bystrického chybne pripísali jemu. Prvýkrát sa mohol tešiť zo svojho gólu až teraz proti Malackám. „V úvode to síce bolo vyrovnané, ale potom sa ukázali naše kvality a vyhrali sme s veľkou prevahou. Mňa teší, že som strelil svoj prvý extraligový gól, čo sú výnimočné pocity. Tréner ma poslal na sedemmetrový hod, a hoci som sa najprv bál, premenil som ho, za čo som rád,“ uviedol Lovíšek.

Hosťujúci tréner Marián Rummel vyzdvihol kvality nášho tímu: „Zápas ukázal, prečo je Považská Bystrica v tabuľke hore a my dole. Rozhodlo to, že domáci mali proste oveľa lepšiu obranu a náš nevýrazný útok ľahko strácal lopty, za čo nás súper trestal z protiútokov. Po zmene strán domáci urobili zmeny v zostave, ale aj tak sme s nimi mali trochu problém. My si musíme vstúpiť do svedomia a hrať dobre celý zápas, nie iba v zábleskoch. Považská Bystrica hrá peknú hádzanú a je to jasný ašpirant na striebro, o ktoré sa myslím pobije so Šaľou.“

Zdroj: Dnes24.sk

Práve Šaľa je po prvej polovici základnej časti na prvom mieste tabuľky, my sme zatiaľ druhí so stratou jedného bodu. No všetko mohlo byť inak, nebyť nešťastnej prehry o gól práve v Šali. Ak by sme tam čo i len remizovali, sme v tejto chvíli lídrom tabuľky. „So ziskom bodov sme spokojní, keďže sme splnili predsezónny cieľ, hoci aj v Šali sme mohli vyhrať. Vo viacerých zápasoch som mal príjemné starosti, že koho poslať na ihrisko, lebo všetci si miesto na ňom pýtali. To sú všetko pozitívne veci, ale až najbližšie dva náročné mesiace nám ukážu, ako na tom sme,“ zhodnotil doterajší priebeh sezóny Straka.

MŠK Považská Bystrica – TJ Strojár Malacky 43:26 (24:10)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 2 , Macháč 12/1, Sloboda 2/1, Ivanicja 6, Maliar, Kardoš 1, Jurák 1, Tumidalský 3, Briatka 6/1, Zábavčík, Vallo 3, Gardian 3, Lovíšek 1/1, Kozák 3/1
TJ Strojár: Piaček, Kuklovský – T. Baláž 1, Bizek, R. Baláž, Oslej 4, Burnazovič 5, Ichman, Valachovič 2, Prevaj 5, Grab 1, Rakatynec 8/1
Rozhodovali: Gedeon – Palovčák, vylúčení: 4 – 6, červené karty: Macháč a Bizek (obaja za 3 × 2 min), 7 m hody: 5/5 – 1/1, 420 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považskobystrická gólová kanonáda proti Malackám: Zábery zo zápasu
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM