Filip Chudý Šport

Považská má na čom stavať: Extralige predstavila nové tváre, VIDEO a FOTO

Hoci Považskobystričania zápas proti Prešovu odštartovali sľubne, po zmene strán narazili. Na tento zápas však dvaja mladíci určite nezabudnú…

Zdroj: Dnes24.sk

V dohrávke 10. kola Slovnaft handball extraligy utrpeli hádzanári MŠK Považská Bystrica prvú domácu prehru, keď podľahli Prešovu 20:28 a nevyužili tak prvý mečbal na spečatenie triumfu v základnej časti súťaže. Konečný výsledok však trochu klame, keďže drvivú väčšinu času to bolo vyrovnané stretnutie. Tesne pred koncom prvého polčasu sme vyhrávali 12:9, lenže odvtedy sme nedali 10 minút gól, súper výsledok otočil na 12:15 a už sme ho len doťahovali. Výraznejšie nám ušiel až v závere pri hre bez brankára.

„S výkonom som spokojný, veď ak si odmyslíme záver, kde sme už hrali vabank, udržali sme Prešov na 24 góloch. To je myslím veľmi dobrý výkon hlavne v obrane. Aby sme uhrali lepší výsledok, na to by sme potrebovali trochu šťastia pri niektorých inkasovaných góloch a hlavne nerobiť chyby pri prechode do útoku, kde sme v druhom polčase chybovali, čo Prešov využil,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Podľa jeho slov sme mali lepšiu postavenú obranu ako Prešov, keďže ten veľa útokov musel dohrávať v pasívnej hre. No práve vtedy sa ukázali jeho skúsenosti, keďže si svoje góly pretlačil. „My sme po prestávke prestali byť kvalitní v útoku, ale treba uznať aj schopnosti súpera, ktorý pridal na agresivite v obrane a brankári mali aj viac zákrokov,“ zdôvodnil považskobystrický tréner s tým, že je ale na čom v našej hre stavať.

Problém bol teraz aj v tom, že z klasických spojkových pozícií sme za celý zápas dali len dva góly. Zhodou okolností, bol to náš úplne prvý (Kozák) a posledný (Pupík) presný zásah v stretnutí. „Naše spojky už proste nenarastú… Súperova obrana je vysoká, čo využívali. Náš zámer bol dávať góly z bránkoviska, čo sa ale po zmene strán nedarilo,“ vysvetlil Straka tento fakt, no zároveň sa už pozeral na tohtotýždňové stretnutia, keďže v Malackách môžeme v stredu výhrou spečatiť prvenstvo v základnej časti, no a potom už v prvú februárovú sobotu o 18:00 nás čaká prvý domáci duel v nadstavbe.

Najlepším strelcom MŠK bol ľavoruký krídelník Ljubomyr Inanicja, ktorý strelil osem gólov, čím potvrdil svoju dobrú formu, v ktorej sa nachádzal už na konci jesennej časti. „Bol to kvalitný zápas. Vedeli sme o sile Prešova, preto sme sa snažili podať čo najlepší výkon, čo sa nám, okrem záverečnej desaťminútovky, myslím aj podarilo. Ukázali sme, že môžeme hrať s Prešovom vyrovnane, čo bolo dobrá príprava na ruský Petrohrad. Som rád, že sa mi strelecky darilo, ale je to hlavne zásluha mojich spoluhráčov, bez nich by to nešlo,“ konštatoval tento Ukrajinec, ktorý je jediným legionárom v našom kádri.

Prím v ňom totiž hrajú považskobystrickí odchovanci, pričom ďalší dvaja zažili v sobotu premiéru v seniorskej hádzanej. Brankár Kevin Buday sa z lavičky prizeral ďalšiemu kvalitnému výkonu svojho kolegu z brány Laca Kovačina, no pivot Matúš Oselský už absolvoval prvé ligové minúty. „Som rád, že som debutoval práve proti Prešovu a že mi tréner dal dôveru. V prvom polčase hrali kvalitne, potom sa to však zlomilo, v úvode druhého dejstva nám trochu ušli a už sme to nedotiahli,“ vyjadril sa 18-ročný hráč, ktorý hneď pocítil výrazný rozdiel medzi dorastom a mužmi.

Hosťujúci Dominik Krok priznal, že už dopredu vedeli o tom, že to budú mať na Považí ťažké, preto sa na to aj poctivo pripravovali. „Nám sa v Považskej Bystrici vždy hrá veľmi ťažko, keďže domáci nám vedia vzdorovať. Aj teraz to bol od úvodu vyrovnaný zápas. No v druhom polčase sme ukázali naši silu, keď sme vtedy boli podľa mňa lepší v útoku aj obrane,“ doplnila reprezentačná spojka Slovenska.

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 20:28 (12:11)

MŠK: Buday, Kovačin, Dobroň – Pupík 1, Macháč 1, Bystrický, Ivanicja 8, Kardoš, Jurák 5, Tumidalský, Briatka 2/2, Zábavčík, Oselský, Vallo 1, Gardian 1, Kozák 1
Tatran: Cvitkovič 1, Čupryna – Rábek, Hrstka 1, Lapajne 1, Krok 2, Rečičár, Ľ. Šárpataky, Urban 4, Stráňovský 6, Butorac 9/2, Carapkin 1, Gatine 3
Rozhodovali: Budzák – Zahradník, vylúčení: 2 – 4, 7 m hody: 4/2 – 2/2, 920 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Prvá domáca prehra Považskej v sezóne: Prešov sme však potrápili
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM