Filip Chudý Šport

Považská je krok od finále: Tímový výkon nahradil chýbajúce opory, VIDEO a FOTO

Vďaka veľmi dobrému výkonu celého tímu, ktorý navyše nastúpil bez dvoch dôležitých hráčov, je Považská Bystrica krok od vytúženého finále.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sú jediný krok od finále Slovnaft handball extraligy. Vďaka sobotnej výhre 31:25 nad Šaľou sa ujali vedenia v semifinálovej sérii 2:1 na zápasy. Rozhodnúť o postupe do finále tak môžu už v stredu na pôde súpera. „Urobíme maximum pre úspech, ale Šaľa určite urobí všetko preto, aby nám to nedovolila. Ideme si tam však pre bod,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

„Gratulujem chalanom. Veľmi dobre sme bránili celý zápas, vďaka čomu sme si už v úvode vytvorili náskok, keďže sme súpera donútili k chybám a nepresnej streľbe. Škoda, že potom sme urobili štyri chyby v útoku, vďaka ktorým sa Šaľa na nás dotiahla, ale po prestávke sme sa upokojili a vytvorili si rozhodujúci náskok. A hoci chalani museli zabojovať aj za tých, čo nemohli hrať, zvládli to. Klobúk dole pred nimi, je to veľmi dôležitý bod,“ opísal víťazný duel domáci tréner.

V treťom zápase série nemohol rátať s Tomášom Vallom a Stanislavom Pupíkom, ktorí nedohrali už duel v Šali, kde sme prehrali tesne 24:26. „V play-off bývajú zdravotné problémy bežné. Musí sa však ísť cez to. Teraz však niektorí nemohli. My sme sa však na to pripravili viacerými variantami, pričom chalani svoje úlohy veľmi dobre zvládli. Uvidíme, či v Šali už budeme môcť hrať v plnej sile, ale určite tam budeme bojovať za každých okolností,“ doplnil Straka.

Ten zaujal v druhej polovici prvého polčasu veľkým počtom striedaní, keď sme pomaly každý útok hrali v inom zložení, čo sme pod jeho vedením v hre MŠK ešte možno ani nezažili. „Záleží od situácie, keďže zdravotné problémy majú aj iní hráči. Musíme preto rozložiť sily. Navyše sa treba pozrieť aj na obranu súpera, čiže čo v danej chvíli potrebujeme. Tiež hráme inak v presilovke a inak v oslabení. Preto sme to tak rotovali, ale tiež treba zobrať do úvahy kvalitu súpera. Síce sme boli vtedy trochu v útlme, ale dostali sme sa z toho,“ ozrejmil Straka.

Výsledok podľa trénera hostí Jána Kolesára hovorí jednoznačne pre Považskú Bystricu, pritom sám čakal, že to bude vyrovnanejšie. „Prvý polčas sme ešte zvládli, hoci sme urobili veľa chýb, no v druhom sme s priebehom odišli. Nebojovali sme dostatočne. Domácim chýbali dvaja kľúčoví hráči, no aj tak nám dali cez 30 gólov, čo je veľa. Som sklamaný z nášho výkonu, ale musíme sa pripraviť na štvrtý zápas a uhájiť domáce prostredie,“ vyjadril sa tréner Šale.

Podľa vlastných slov už za tie roky zažil veľa situácií, keď niekomu chýbali hráči. „Často to bolo pre súpera ešte horšie, na čo som aj hráčov upozorňoval. Možno keby domácim chýbali aj štyria hráči, bolo by to podľa mňa možno niečo podobné. Mentálna stránka hráča je totiž taká, že jedna strana sa skoncentruje a druhá to zas môže podceniť,“ odpovedal na otázku, či ho nemrzí, že nevyužili absenciu dvoch hráčov základnej zostavy MŠK.

MŠK Považská Bystrica – HKM Šaľa 31:25 (14:12), stav série 2:1

MŠK: Biel, Kovačin – Macháč 9, Sloboda, Bystrický 1, Ivanicja 5, Maliar, Kardoš, Jurák 3, Tumidalský 1, Briatka 5/4, Zábavčík, Hároník, Valášek, Gardian 3, Kozák 4
HKM: Repáň, Králik, Konečný – Pľasun 4, Meľnyk 4, Lužica, Michniewicz 4/2, Tymoščuk 3, Hájnik, Hricišon 3, Fodorean, Jadroň 1, Mažár 3, Percze, Dudáš 1, Petro 2
Rozhodovali: Oťapka – Zubo, vylúčení: 5 – 5, 7 m hody: 4/3 – 2/2, 550 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

FOTO: Považská porazila Šaľu v treťom semifinále a je blízko postupu do finále
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM