Filip Chudý Správy

Považská, ešte čakaj: Padla definitíva, kedy sa nová lávka otvorí, FOTO a VIDEO

Nová považskobystrická lávka je už síce na svojom mieste, ale otvorené ešte nie je. Kedy sa hlavne ľudia na Rozkvete dočkajú?

Ilustračný obrázok k článku Považská, ešte čakaj: Padla definitíva, kedy sa nová lávka otvorí, FOTO a VIDEO
16
Galéria

Hlavná časť novej lávky na Rozkvete, ktorá vedie ponad cestnú komunikáciu, bola osadená v posledný októbrový piatok. Tento týždeň sa osádzali prístupové krídla k lávke od Hliníkov. V prvý novembrový piatok sa na nej robili ešte nevyhnutné úpravy. A hoci sa uvažovalo, že by mohla byť už v tento deň hotová, nie je tomu tak. Otvorenie lávky pre verejnosť sa preto opäť posunulo o niekoľko dní, no už budúci týždeň by mal byť čakaniu koniec.

„Určite sa to pre verejnosť otvorí v priebehu budúceho týždňa. V pondelok prídu stavbári robiť prístupy k lávke. My potom v stredu prídeme osadiť výplne, ktoré už máme na firme prichystané, pričom ide o pomerne rýchlu montáž. Hneď, ako sa tieto dve veci spravia, ľudia budú môcť lávku využívať,“ prezradil Miloš Ščotka, zástupca realizátora stavby.

Podľa jeho slov je lávka z ich strany na 90 percent hotová. Aktuálne im plány trochu nabúrali tohtotýždňové sviatky. Aj preto stavbári nemohli prísť pracovať skôr. Treba ešte dorobiť prístupy na lávku z oboch jej koncov, aby sa na ňu dalo bezpečne dostať. Stavebné práce na nich sa začnú v pondelok, pričom v ten deň by už mal byť podľa Ščotku jasný aj presný termín sprístupnenia lávky pre verejnosť. No takto o týždeň by sa po nej už malo vraj dať chodiť.

Pripomeňme si, že v novembri 2017 mesto pripustilo uzavretie lávky, len čakalo na vyjadrenie statikov. K uzavretiu lávky prišlo v januári. Podľa prvotných sľubov, ktoré vyslovil primátor mesta, mala byť vymenená už začiatkom leta, lenže s jej búraním sa začalo až v septembri. Vtedy sa hovorilo, že bude otvorená v polovici októbra. No kvôli zlým pätkám, ktoré museli robiť nanovo, sa otvorenie posunulo na prelom októbra a novembra. Lenže nakoniec sa to pretiahne ešte o niekoľko dní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Lávka na Rozkvete už síce stojí, ale dokončená ešte nie je: Zábery z miesta
16
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM