Filip Chudý Správy

Pokračujú opravy chodníkov: Prečo vybrali túto časť Považskej? VIDEO a FOTO

Na veľkom považskobystrickom sídlisku sa pustili do druhej fázy tohtoročných opráv chodníkov. Zisťovali sme, prečo si vybrali práve tieto úseky.

Ilustračný obrázok k článku Pokračujú opravy chodníkov: Prečo vybrali túto časť Považskej? VIDEO a FOTO
11
Galéria

Počas júla prebiehali na sídlisku SNP rekonštrukcie chodníkov pri bytových domoch č. 1457 – 1463. Ako vtedy informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková, išlo o cca 1185 metrov štvorcových v sume približne 64 000 eur. Do toho boli zahrnuté aj plánované práce pri bytových domoch 1427, 1429 a 1432 na druhej strane Domanižanky. Na tých sa robí teraz, dva mesiace od prvých prác na SNP.

„Aktuálne prebieha rekonštrukcia troch chodníkov, konkrétne pri bytových domoch 1429, 1427 a medzi bytovými domami 1432 a 1431, v blízkosti materskej školy. Na chodníkoch sa strhol starý asfalt, ktorý bol zničený. Starý podklad sa bude dosýpať a zhutňovať a nakoniec sa budú chodníky asfaltovať,“ povedala považskobystrická hovorkyňa.

Presnú sumu za tieto nové opravy, ani termín ukončenia prác primátor mesta Karol Janas nevedel určiť. „Čo sa týka celkovej investície, konečná suma rekonštrukcie chodníkov bude známa po ukončení prác, tento rok však máme vyhradené na chodníky a parkoviská v rozpočte 300 000 eur na celé mesto. Na SNP sa teraz ukončila prvá fáza prác. Nový asfaltový povrch by mal byť hotový možno do dvoch-troch týždňov, ale to záleží od asfaltérov, kedy presne budú mať k dispozícii asfalt,“ ozrejmil.

Ako ďalej uviedol, malo by sa v týchto dňoch opravovať približne 400–500 metrov chodníkov. Tie však nejdú systematicky za sebou, pri spomínaných bytových domoch sa opravujú len niektoré, resp. iba ich niekoľkometrové úseky. „Vyberalo sa to na základe žiadostí občanov, pričom výbor mestskej časti po obhliadkach určil, kde je situácia najhoršia a kde sa bude robiť,“ vysvetlil výber opravovaných chodníkov Igor Steiner, poslanec za SNP, Zakvášov a Hliny.

Zdroj: Dnes24.sk

Podľa jeho slov ide o úseky chodníkov, ktoré boli vo veľmi zlom stave a počas dažďov tam stála voda. „Stále je čo zlepšovať, lebo chodníkov, parkovacích miest a ihrísk je v tejto časti ešte veľa, ktoré by si zaslúžili opraviť prípadne dobudovať. Už teraz mám v mailovej pošte viacero ďalších žiadostí od obyvateľov na parkoviská a chodníky, ale tie by prichádzali do úvahy až na budúci rok,“ doplnil Steiner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Na považskobystrickom SNP sa maká na chodníkoch: Ide o tieto úseky
11
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM