Aktualizované Správy

FOTO + VIDEO: Počasie v Bratislave komplikuje dopravu, niektoré podjazdy zatopilo

Po búrke zostali podjazdy na Bajkalskej, Ružinovskej aj Vajnorskej ulici zatopené.

Zdroj: Dnes24.sk

Počasie komplikuje dopravu v Bratislave a jej okolí. Stella Centrum preto odporúča jazdiť v podjazdoch opatrne, vo viacerých je na vozovke vysoká hladina vody.

Zatopené podjazdy

Bratislavou sa dnes prehnala intenzívna búrka. Ako informuje portál imeteo.sk, podľa meraní spadlo v meste viac ako 30 milimetrov zrážok, čo spôsobilo problémy v doprave.

Podľa Zelenej vlny RTVS zatopilo podjazdy na Bajkalskej, Ružinovskej aj Vajnorskej ulici. „Sú prejazdné, ale odporúčame sa im vyhnúť,“ informovala. Zatopená je aj Zochova, Staromestská a Gagarinova ulica.

Odklonená MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) hlási, že približne od 11:04 do 11:30 hod. v meste nepremávali električky linky číslo 4 v úseku Železničná stanica Nové Mesto – Zlaté piesky z dôvodu nepriaznivého počasia a prerušenia dodávky elektrického prúdu. V tomto čase bola prerušená aj premávka trolejbusov 204 v úseku Trnavské mýto – Rádiova.

Prívalový dážď spôsobil zatopenie a poruchu koľajovej výhybky, pre ktorú bola prerušená premávka električiek na Námestí SNP v smere na Obchodnú ulicu od 11:14 hod. zhruba na 11 minút. Dispečing DPB zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu.

Od 12:13 hod. dispečing odklonil linky mestskej hromadnej dopravy 201, 202 a 65 pre zaplavenú komunikáciu na Gagarinovej ulici pod železničným prejazdom. „Odklon stále trvá, linky premávajú po Mierovej ulici,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Hasiči a policajti v akcii

Kvôli vytrvalému dažďu usmerňujú premávku policajti. „Križovatka "rondel“ pod Prístavným mostom je úplne neprejazdná. Pezinská Baba je prejazdná v jednom jazdnom pruhu," informuje polícia na sociálnej sieti.

Intenzívna búrka zamestnala aj hasičov. „Na Sputnikovej 19 už hasiči odstraňujú zlomený strom, inak zdravý a zelený. Ak viete o nejakých ďalších problémoch, ktoré spôsobila búrka, pokojne mi napíšte,“ informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

V Bratislavskom kraji zasahovali hasiči na 18 miestach, v hlavnom meste najmä v mestských častiach Ružinov a Staré Mesto. Ako informujú na sociálnej sieti, najčastejšie ide o popadané stromy a odčerpávanie vody zo zatopených rodinných domov, pivníc a cestných komunikácií.

Foto: Zuzka Trúchla‎

Zdroj: Dnes24.sk
Počasie v Bratislave komplikuje dopravu, niektoré podjazdy zatopilo
31
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM