Filip Chudý Šport

Pikantný súboj okorenila atmosféra: Považskú potešil návrat Biela, VIDEO a FOTO

Považskobystrické tribúny zažili nevšedný zápas, ktorý bol reprízou pohárového finále. A hoci bol výsledok teraz iný, ľudia aj tak poďakovali hráčom za veľký triumf.

Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď v poslednom domácom stretnutí nadstavbovej časti hádzanárom MŠK Považská Bystrica už nešlo o umiestnenie, keďže druhé miesto pred play-off mali isté, čakal na nich pikantný súboj s Tatranom Prešov. Nielenže sa totiž prvýkrát predstavili v domácom prostredí od triumfu v Slovenskom pohári, ale navyše hostili neúspešného finalistu, ktorý sa v minulých dňoch snažil výsledok pohárového finále zmeniť za zeleným stolom. To sa mu na športovo-technickej komisii zväzu nepodarilo, môže sa však odvolať vyššie.

Podľa slov domáceho trénera Václava Straku bol tento zápas pre oko divákov veľmi dobrý hlavne v prvom polčase, keď sa hralo v tempe. „Bohužiaľ, v náš neprospech hovorili nepremenené šance, viac technických chýb, ktorých sa sme nevyvarovali, čo súper využil. Nedarilo sa nám ani v bráne. Jednoducho sme účastníka Ligy majstrov vyprovokovali k maximálnemu výkonu, pričom treba uznať, že teraz bol lepší,“ zhodnotil.

Najväčším pozitívom zápasu bol návrat Martin Biela do brány. Ten si obnovil zranenie ramena ešte začiatkom septembra minulého roka na predzápasovej rozcvičke pred duelom 2. kola proti Novým Zámkom. A hoci už bol na zápasovej súpiske aj na finálovom turnaji Slovenského pohára, medzi tri žrde sa dostal až v úvode druhého polčasu sobotného stretnutia, pričom vytiahol niekoľko dobrých zákrokov.

„Ešte som bol trochu neistý, keďže som šesť mesiacov nestál v bráne. Musel som sa trochu rozkukať, lebo mám za sebou len dva týždne tréningov, v ktorých som išiel herne naplno. Nebolo to pre mňa jednoduché, ale som rád, že už som si to aspoň trochu oťukal. V prvých minútach som sa cítil veľmi dobre, potom ma však ,rozstrieľaliʻ zo spojok a už sa to viezlo,“ konštatoval náš brankár.

Jeho návratu sa potešil aj tréner Straka. „Negatívom je však to, že sa nám v zápase zranil Michal Dobroň, čiže naši brankári sa takto ,vystriedaliʻ. Dúfajme, že obaja budú v poriadku.“ Proti Prešovu nemohol hrať ani Martin Kozák pre problémy s kolenom, ale na play-off by mal byť podľa Straku k dispozícii. Teraz však podľa slov trénera treba predovšetkým vyladiť formu na rozhodujúcu časť sezóny. V stredu nás ešte čaká duel v Piešťanoch, ale potom nasleduje reprezentačná prestávka aj so zápasom proti Talianom v Považskej Bystrici. Semifinále play-off proti Šali štartujeme až počas posledného aprílového víkendu.

Na hráčoch Prešova bolo vidieť, že prišli na tento zápas plne koncentrovaní a motivovaní, čo priznal aj najlepší strelec zápasu Oliver Rábek (10 gólov). „Po pohárovom finále sme sa teraz pripravili o niečo lepšie. Rozobrali sme si ten duel minútu po minúte, sedeli sme pri tom nejakú tú hodinu a snažili sme sa teraz robiť menej chýb ako minule. Vedeli sme, že to tu nebudeme mať ľahké, počítali sme aj s atmosférou… Som rád za túto výhru,“ uviedol.

Atmosféru pohárového finále bolo cítiť aj v sobotu na tribúnach, keďže považskobystrickí fanúšikovia domácemu tímu poďakovali na zisk trofeje a tiež nezabudli na hosťujúcu stranu… A ako známu kauzu po pohárovom finále vnímajú obe kabíny? „Toto by mali riešiť kompetentní, nie my. Prešovčania urobili chybu v tom, že svoju námietku nedali do zápisu, čiže pre nás je to uzavretá vec,“ vyjadril sa Biel. „My hráči to nevnímame, nie je to totiž v našich rukách. Máme svoje problémy a musíme sa sústrediť na náročný zápasový program. Snažíme sa na to proste nemyslieť,“ dodal Rábek.

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 24:39 (13:19)

MŠK: Biel, Kovačin, Dobroň – Pupík 5, Macháč 7, Sloboda, Bystrický 1, Ivanicja 4/1, Maliar, Kardoš, Jurák 2, Tumidalský, Briatka 4/3, Vallo, Hároník, Gardian 1
Tatran: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 10/2, Djerič 1, Hrstka 6, Lapajne 4, Krok 1, Kríž, Urban 5, Číp 3, Kosteski, Vučko, Stráňovský, Butorac 6, Carapkin 1, Afanou 2
Rozhodovali: Budzák – Zahradník, vylúčení: 1 – 4, 7 m hody: 6/4 – 2/2, 750 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Repríza finále Slovenského pohára Považská Bystrica - Prešov: Zábery zo zápasu
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM