Filip Chudý Šport

Pálenie čarodejníc sa v Považskej nekonalo: Facka priniesla aj pozitíva, VIDEO

Aj keď považskobystrickým hádzanárom záver základnej časti extraligy nevyšiel, paradoxne im to môže aj pomôcť. Prvé pozitíva sú už na svete.

Zdroj: Dnes24.sk

V prvom kole nadstavby Slovnaft handball extraligy zvíťazili hádzanári MŠK Považská Bystrica nad Topoľčanmi 32:26. „Po hernom a výsledkovom prepade v Malackách sme to chceli teraz odčiniť, ale bolo vidieť, že ten nezdar na nás doľahol. Preto sme sa nedostali do želaného tempa. Nevyšiel nám ani vstup do druhého polčasu kvôli našim chybám, hoci sme na to hráčov upozorňovali. Nakoniec sme to ale zvládli. A hoci nastúpili Topoľčany v inej zostave, hádzanú hrať vedia, navyše nám dlhými útokmi sťažili situáciu, keďže to nám nesedí. Ale dva body máme a ideme ďalej,“ povedal tréner MŠK Václav Straka, ktorý sa ešte vrátil aj k remíze 30:30 na pôde Malaciek, čo nás pripravilo o víťazstvo v základnej časti.

„Patrí to k športu. Stále sa bavíme o tom, že musíme ísť zápas za zápasom v hlavách koncentrovaní, no a práve to nám v Malackách chýbalo, čo súper zaslúžene potrestal. Ale my sme si to v kabíne vydiskutovali, pričom nebol dôvod na pálenie čarodejníc… Proste sa cez to musíme dostať. Verím, že teraz sa už v lepšej nálade budeme chystať na európsky pohár,“ konštatoval považskobystrický tréner.

Podľa neho bude facka zo Záhoria dobrá vtedy, ak si z toho zoberieme ponaučenie a pôjdeme ďalej s poctivou robotou. „V tejto fáze sezóny by nám ale táto facka mohla pomôcť. Navyše pozitívne je to, že teraz sa môžeme sústrediť len na Petrohrad, čo je vec, s ktorou nikto pred pár dňami ani nepočítal. Ja neznášam, keď sa už dopredu kluby dohadujú, že aký bude program. No a vidíte, dopadlo to úplne naopak. Ale pre nás je výhodou, že budeme mať teraz len jeden zápas za týždeň, čiže sa môžeme dobre pripraviť,“ vyriekol s tým, že tempo hádzaná Petrohradu by nám mohla sedieť viac, preto sa už na ten zápas teší.

V predpovediach sa totiž pracovalo len s variantom, že Považská Bystrica obsadí prvé miesto po základnej časti, čiže by v nadstavbe hrala úvodné dva zápasy doma (Piešťany, Šaľa). Lenže skončili sme až tretí, pričom druhé nadstavbové kolo máme hrať v Nových Zámkoch. Ale keďže tie budú to prvé dohrávať v Prešove až v stredu, a my zároveň nemôžeme pre cestu do Ruska hrať počas budúceho týždňa, tento duel sa odložil na neskoršie. To znamená, že v sobotu 8. februára hostíme o 18:00 v osemfinále Vyzývacieho pohára Petrohrad, odvetu hráme v piatok 15. februára, no a až potom na nás čaká pokračovanie extraligových bojov, keď budeme doma dohrávať stretnutie so Šaľou.

Topoľčany trápili v minulých týždňoch klubové problémy po odstúpení hlavného mecenáša Alexandra Malla, čo spôsobilo odchod viacerých hráčov a aj trénera Pavla Farářa. Toho nahradil Lukáš Klačanský, pre ktorého bol sobotný zápas na Považí vôbec prvým v extraligovej kariére v pozícii trénera. „Ja som spokojný s výkonom hráčov, keďže máme v kádri zdravotné problémy. Preto prišli hrať aj naši dorastenci, pričom sme podali dobrý a bojovný výkon. Boli tam síce aj nedostatky, ale tie odstránime, keďže sme mali krátku prípravu,“ uviedol novic na extraligovej lavičke, ktorý vyzdvihol kvality Považskej Bystrice. O tabuľkových ambíciách svojho tímu zatiaľ nehovoril, ale jeho cieľom je niekomu v nadstavbe zobrať body.

MŠK Považská Bystrica – HK Agro Topoľčany 32:26 (17:11)

MŠK: Kovačin, Adamčík, Dobroň – Pupík 4, Macháč 7, Bystrický, Ivanicja 6, Maliar 1, Kardoš, Jurák 2, Tumidalský 1, Briatka 5/5, Oselský, Vallo 4, Gardian, Kozák 2
HK Agro: Javorček, Fábry – Briatka 2/1, Petrov 6, Pešta 1, Hozman 4, Tóth 4, Kober 1, Filipeje 5, Valko 2, Žilinčík 1
Rozhodovali: Haščík – R.Sivák, vylúčení: 4 – 5, 7 m hody: 5/5 – 4/1, 540 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Víťazné naladenie pred pohárovou Európou: Považská prevýšila vicemajstra
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM