Filip Chudý Správy

Osviežujúca novinka pre Považskobystričanov: VIDEO a FOTO z centra mesta

V centre Považskej Bystrice pribudla novinka, ktorú oceníte hlavne v takomto počasí. Pozrite sa, ako sa možno u nás príjemne schladiť.

Ilustračný obrázok k článku Osviežujúca novinka pre Považskobystričanov: VIDEO a FOTO z centra mesta
18
Galéria

Centrálna mestská zóna (CMZ) v Považskej Bystrici má od začiatku augusta nový prírastok, ktorý bude slúžiť hlavne počas najteplejších dní. Pribudli do nej totiž dve ramená prašnej brány umiestnené vedľa seba, ktoré vo štvrtok 2. augusta osadili kúsok od fontány vedľa fontánky s pitnou vodou. Tento priestor bol vybraný kvôli napojeniu na zdroj pitnej vody. No a v piatok ich Považskobystričania už naplno využívali na osvieženie.

„V minulom roku v tomto priestore pribudla fontánka s pitnou vodou, ktorá počas letných dní poskytuje ľuďom možnosť ovlaženia. Začiatkom augusta pribudla v jej blízkosti ďalšia novinka, ktorou je tzv. prašná brána. Tá ponúka návštevníkom CMZ osvieženie v podobe vodnej hmly,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Tá ďalej uviedla, že na osadenie brány bolo potrebné dobudovať dlažbu, ktorá plynulo nadväzuje na tú pod fontánkou. „Dve ramená, z ktorých v pravidelných intervaloch bude vypúšťaná vodná hmla sú napojené na zdroj s pitnou vodou, rovnako ako aj susediaca fontánka. Brána bude spustená denne od 10:00 do 22:00. Ak prax ukáže, že tieto časy treba upraviť, dajú sa kedykoľvek zmeniť. Brána má tiež teplotné čidlá, ktoré by mali slúžiť na jej vypnutie v prípade dažďu,“ vysvetlila považskobystrická hovorkyňa.

Podľa jej slov, samotná vodná brána stála mesto necelých 3 000 eur. „Spotreba vody vyčíslená zatiaľ nie je, malo by však ísť o zanedbateľnú čiastku, nakoľko brána bude vypúšťať vďaka vysokému tlaku len malé množstvo vody so vzduchom, čiže len vodnú paru. Veríme, že aj tento nový moderný prvok ľuďom spríjemní čas strávený v centre mesta,“ konštatovala.

Zdroj: Dnes24.sk

Iveta Pagáč Kováčiková tiež doplnila, že prašná brána bude spustená pokiaľ na to budú adekvátne klimatické podmienky, čiže až kým budú pretrvávať teplé letné dni.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

V centre Považskej Bystrice nás osviežia prašné brány: Takto to tam vyzerá
18
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM