Filip Chudý Šport

Obrovská považskobystrická radosť: Medailový úspech po deviatich rokoch! VIDEO

Dlhoročné čakanie sa skončilo! Hádzanári Považskej Bystrice prinavrátili do nášho mesta medailovú radosť. Aké sú ohlasy?

Ilustračný obrázok k článku Obrovská považskobystrická radosť: Medailový úspech po deviatich rokoch! VIDEO
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dlhé deväťročné čakanie na medailu sa pre hádzanárov MŠK Považská Bystrica skončilo. Po troch zlatých (2002, 2003, 2006) a troch strieborných (2004, 2005, 2007) pribudla do klubovej zbierky druhá bronzová medaila (2009, 2018). „Veľmi ma to teší hlavne kvôli Považskej Bystrici a jej hráčom, veď mnohí hrajú už dlhé roky a na tento moment až doteraz čakali. No teraz už ,placku‘ majú, pričom si ju zaslúžili na ihrisku,“ povedal tréner MŠK Václav Straka, ktorý svoju prvú trénerskú medailu medzi seniormi venoval svojmu zosnulému otcovi, ktorý zomrel pred šiestimi rokmi, keď začínal s trénovaním.

O našom bronze rozhodla výhra 30:26 nad HKM Šaľa v rozhodujúcom piatom zápase série o tretie miesto Slovnaft handball extraligy. „Bol to od nášho tímu najlepší výkon v play-off, nechali sme si to síce na úplný koniec, ale vďaka za to. Sám dobre viem, aké ťažké je získať medailu. Už som sa zľakol, že osobne budem tretiu sezónu za sebou na štvrtom mieste, no teraz to vyšlo (Stano pobozkal medailu, pozn. autora) a som za ňu veľmi vďačný. A hoci sme poškuľovali aj po finále, veľkú radosť máme aj z bronzu,“ povedal Stanislav Pupík, ktorý odohral výborný zápas.

Strelecky dokonca jeden z najlepších v kariére, veď zaznamenal 12 gólov, v každom polčase šesť. Pupík mal takú fazónu a streleckú pohodu, že by skóroval snáď aj zo šatne. „Povedali sme si, že proste musíme tento zápas vyhrať, nič iné sme nepripúšťali. Ďakujeme aj fanúšikom, že nás prišli povzbudiť a veľmi nám to uľahčili,“ uviedla ďalej naša spojka, podľa ktorej rozhodol kolektívny duch.

Výborne hrali všetci naši hráči, keď sa bola radosť pozerať na ich výkon. „Určite to bol náš najlepší výkon v play-off, proste to vygradovalo v pravej chvíli, keď chalani zabrali pred výborným publikom. Stále nás ale mrzí ten apríl, ktorý nám nevyšiel, no Topoľčany mali lepšiu formu, čo potvrdili aj vo finále. No o to cennejší je tento úspech, lebo nebolo ľahké sa z toho dostať a zvládnuť sériu s kvalitným súperom, ktorý hral navyše dobre,“ konštatoval považskobystrický tréner, ktorý tiež poďakoval Šali za korektnú sériu.

Strelecky sa v pravej chvíli prebral aj Šimon Macháč, ktorý nám po zápase priznal, že ho zdravo nasrdili naše slová po štvrtom zápase série, keď sme poukázali na to, že mu v play-off zvlhol pušný prach. „Semifinále proti Topoľčanom nám síce nevyšlo, ale sme veľmi radi za to, že sme sezónu zakončili domácou výhrou a s medailou na krku. Konečne ju mám, veď už bolo aj načase. V klube je výborná práca s mládežou, navyše prišlo k progresu, čiže si to celý klub zaslúžil. Hoci ma mrzí, že sme prišli o druhé miesto zo základnej časti, no aspoň majú mladí hráči nové skúsenosti s takýmito situáciami, čo nás môže posunúť ďalej už v budúcej sezóne,“ prezradil po sobote už druhý najlepší extraligový strelec, pričom na nej zrejme aj zostane.

Bronzová Považská Bystrica! VIDEO z prvotných osláv a odovzdávania medailí
1
Galéria

Pre Tomáša Valla ide o druhú bronzovú medailu medzi mužmi. „V roku 2009 som hral asi len posledných desať minút, preto si túto čerstvú medailu vážim viac, lebo mám v tíme úplne inú úlohu. Vtedy sme tam boli viacerí tínedžeri, niektorí potom prestúpili inam, kde získali medaily. Preto som rád, že ju konečne nám aj ja, navyše s Považskou Bystricou,“ neskrývala radosť naša stredná spojka.

Vallo mal veľmi náročnú sezónu, veď okrem klubových povinností (extraliga, národný a európsky pohár) mal ešte aj tie reprezentačné, aj preto bol rád za medailovú bodku. „Je to neskutočný pocit, hlavne po nevydarenom semifinále, po ktorom sme boli psychicky na dne. No celý tím to dokázal prekonať a ukázal, že patrí do elitnej trojky. Posledný zápas sezóny bol o srdiečku a bojovnosti, preto ďakujem všetkým chalanom, lebo každý odviedol maximum a pomohli nám aj ľudia v hľadisku. Medaila je podľa mňa v správnych rukách,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Krásna bodka na záver: Rozhodujúci zápas o bronz Považská - Šaľa na FOTO
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM