Správy

OBRAZOM zo Strážskeho: Z Laborca odstraňujú spadnuté časti mosta

Nosník, ktorý sa v októbri odlomil z mosta cez Laborec medzi mestom Strážske a miestnou časťou Krivošťany, odstraňujú. Pozrite si zábery z miesta.

Zdroj: TASR

Ako potvrdila hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková, práce za viac než 25 000 eur by mali byť ukončené do štvrtku 7. novembra.

Vzorky betónu z mosta začala Stavebná fakulta Technickej univerzity v Košiciach odoberať vo štvrtok 31. októbra. Na základe ich analýz má škola pre KSK vypracovať znalecký posudok vrátane diagnostiky a statického posúdenia mosta.

Most je od zrútenia nosníka pre motorové vozidlá uzavretý, slúži len pre peších.

Obchádzková trasa vedie cez Michalovce a je dlhá 30 kilometrov. KSK preto, ako uviedla Terezková, v spolupráci s autobusovými dopravcami zabezpečil pravidelnú prímestskú dopravu pre obyvateľov dotknutých obcí.

„Dopravné spojenie premáva z Michaloviec do Strážskeho a späť cez obce Zbudza a Staré s prestupom na zastávke ‚Strážske, Krivošťany č. d. 382‘. Cestujúci prechádzajú peši cez most, odkiaľ nastupujú do druhého pristaveného autobusu, ktorý pokračuje na linke podľa cestovného poriadku,“ doplnila Terezková s tým, že prestup na uvedenej zastávke je zabezpečený pri všetkých spojoch.

Pozrite si v pripojenej fotogalérii a vo videu čerstvé zábery zo Strážskeho.

FOTO: Odstraňujú spadnuté časti mosta v Strážskom
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM