Filip Chudý Správy

Novinky z detských ihrísk v Považskej: Prichádza k týmto zmenám, VIDEO a FOTO

Na najväčšom považskobystrickom sídlisku príde k zmenám na detských ihriskách. Jedno prerobili, druhé má byť bezpečnejšie, no a tretie...

Ilustračný obrázok k článku Novinky z detských ihrísk v Považskej: Prichádza k týmto zmenám, VIDEO a FOTO
14
Galéria

V minulých týždňoch prebehli v priestore Bernolákovej ulice hlavné rekonštrukčné práce tamojšieho požiarneho chodníka, ktorý sa ešte zjednosmerní a pribudnúť má na ňom aj verejné osvetlenie. Ale v tejto časti Rozkvetu to nemá byť všetko. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková, okrem toho sa v tejto lokalite plánuje revitalizácia vnútroblokov Rozkvet 2074 – 2075. Úprava detského ihriska pred bytovým domom 2072 je pomaly na konci. „Na detskom ihrisku pri Hermese by zase mohli pribudnúť nové hracie prvky, zlepšiť by sa mala aj situácia s bezpečnosťou,“ doplnila.

„Keď sme začali s rekonštrukciou Bernolákovej ulice, prišli k nám dve požiadavky od mamičiek. Prvou bolo dopravné zaslepenie ihriska pri Hermese, keďže okolo neho jazdia často autá neprimeranou rýchlosťou. Dali sme tam síce sklápacie zábrany, ale tie ktosi vytrhol, preto tam dáme ťažké žardiniéry, s ktorými sa už nepohne,“ povedal Karol Janas, primátor mesta.

Ten ďalej uviedol, že druhou požiadavkou bolo prebudovanie menšieho detského ihriska pod požiarnym chodníkom Bernolákovej ulice v priestore pred bytovým domom 2072, kde pribudli nové hracie prvky. „To ihrisko je pred dokončením, čiže tamojšie rodiny s deťmi ho môžu využívať a nemusia už chodiť na ihrisko k Hermesu,“ konštatoval.

Zničené prvky na ihrisku pri Hermese sa majú opraviť a uvažuje sa aj o pridaní ďalších herných prvkov. Pevné zábrany vo forme betónových žardiniér sa osadia na začiatok a koniec tohto detského ihriska, aby bolo možné zásobovanie miestnych prevádzok.

Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa týka revitalizácie vnútroblokov Rozkvet 2074 – 2075, o ktorej sa vo väčšom začalo hovoriť pri začiatku rekonštrukcie Bernolákovej ulice, tam ešte presný termín nepadol. „Obyvatelia sa rozdelili na dve skupiny. Jedna tam chcela rozšíriť parkovanie, druhá, ktorá bola oveľa väčšia, chcela zachovať tamojšie ihrisko, pričom práve tej vyhovieme. Preto tamojšie ihrisko zrekonštruujeme, ale robiť sa to bude asi až na jeseň alebo budúci rok,“ dodal Janas s tým, že o termíne prác rozhodne stav mestskej pokladnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Detské ihriská na Rozkvete so zmenami: Zábery priamo z nich
14
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM