Barbara Dallosová Správy

Nové psíčkarske zóny: Takto si ich užívajú Žiarčania, FOTO a VIDEO

V oplotených výbehoch si psíci užijú trochu slobody a k dispozícii majú aj tréningové prvky. Boli sme sa pozrieť v novom výbehu na Etape...

Ilustračný obrázok k článku Nové psíčkarske zóny: Takto si ich užívajú Žiarčania, FOTO a VIDEO
9
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach mesta Žiarčania svojim štvornohým miláčikom voľnosť dopriať nemôžu. Voľný pohyb psa je podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) v Žiari nad Hronom zakázaný v 52 uliciach, a teda takmer všade.

Radnica v snahe vyjsť psíčkarom v ústrety vybudovala v meste dve špeciálne zóny doplnené o tréningové prvky. Výbehy sú určené na voľný pohyb psov a sú oplotené.

Prvý z nich sa nachádza na Sládkovičovej ulici (za Sociálnou poisťovňou). Mesto pri jeho budovaní využilo aj mobiliár demontovaný z detského ihriska Veterník, ktorý upravilo pre nové použitie. Žiarčania tu môžu pri tréningu svojich psov využiť kladinu, skokové prekážky, slalom, tunel a kruh.

Žiarski psíčkari už obe cvičiská využívajú. Rozhliadnite sa zónou na Sládkovičovej v našom videu a na fotkách v priloženej galérii.

Druhá zóna vyrástla na sídlisku Hviezdoška a jej súčasťou je aj agility park. V oboch zónach sú osadené lavičky a tiež a špeciálne stĺpiky slúžiace na močenie psov.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM