Filip Chudý Šport

Naplnil sa najideálnejší scenár: ZOZNAM možných súperov Považskej, FOTO a VIDEO

Tretíkrát za sebou sa hádzanári Považskej Bystrice prebojovali do osemfinále Vyzývacieho pohára. Na koho môžu naraziť?

Ilustračný obrázok k článku Naplnil sa najideálnejší scenár: ZOZNAM možných súperov Považskej, FOTO a VIDEO
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa aj v tretej sezóne za sebou prebojovali do osemfinále Vyzývacieho pohára. Tentoraz vyradili talianske Pallamano Pressano, na ktorého pôde zvíťazili 28:24 a v sobotnom domácom stretnutí zavŕšili postup po výhre 29:23. Oba duely boli viac-menej podobné. Čiže úvody vyrovnané, potom sme talianskemu súperovi ušli a náskok si bezpečne udržiavali. „Rozhodla jednoznačne obrana na čele s Kovačinom. Vďaka tomu sme mali protiútoky, ktorými sme dali základ víťazstva,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

„Ďakujeme súperovi za veľmi korektnú hru. Keďže ide o kvalitné mužstvo, bolo dôležité, že sme zachytili hneď úvod odvety. Potešilo nás, že sa tribúny pekne zaplnili, čo nás hnalo dopredu. Veľký krok k postupu sme urobili už v prvom polčase. Základná zostava za prvých 40 minút urobila dostatočný náskok, čiže priestor sa tak otvoril všetkým našim hráčom. Naplnili sme tak náš najideálnejší scenár, čo nás teší,“ konštatoval náš tréner.

Na ihrisko sa postupne dostali všetci naši hráči, pričom sa určite nestratili. „Skúsenosti chcú v Európe zbierať všetci a každý chce také zápasy hrať. No som pozitívne prekvapený, že starší hráči sami povedali, aby sme tam poslali mladých. Verím, že tí tieto skúsenosti zúžitkujú,“ prezradil Straka. „Je to oveľa lepšie, ako len hrať extraligu. Dáva nám to skúsenosti, no tie už idú hlavne na konto našich najmladších hráčov. Musím povedať, že naši mladíci ukázajú, že patria na ihrisko. Hrali naozaj dobre,“ pochválil svojich mladších spoluhráčov Šimon Macháč.

Podľa nášho najlepšieho strelca bolo Pressano kvalitatívne najviac podobné z našej ligy Novým Zámkom. „Bol to pre nás ťažký dvojzápas, keďže v Taliansku sme nastúpili bez Kozáka a Bystrického, pričom ďalší hráči boli chorí. Doma nás ale hnali diváci, pričom teší, že sme tentoraz nemali našich tradične hluchých 10 minút, takže sme si to zbytočne neskomplikovali,“ uviedol náš strelecky disponovaný pivot. Jediným negatívom tak bolo zranenie brankára Michala Dobroňa, keďže dlhodobo mimo je aj Martin Biel. Považskobystrický tréner ale veril, že nejde o nič vážne.

Hosťujúci tréner Branko Dumnič po dvojzápase priznal, že pre jeho mužstvo to boli veľké skúsenosti a Považská Bystrica bola lepšia. „Navyše sme robili veľa chýb, ktorými sme domácim ponúkli ľahké góly. Prajem súperovi veľa šťastia v ďalších zápasoch, pretože má kvalitný tím,“ vyriekol. Jeho zverenec Adriano Di Maggio doplnil: „Bolo to pre náš ťažšie ako v prvom zápase. Robili sme veľa chýb, pričom sme museli aj zmeniť nejaké miesta v zostave, čo ovplyvnilo náš výkon.“

MŠK Považská Bystrica – Pallamano Pressano 29:23 (15:8)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 3, Macháč 7, Sloboda 1 , Bystrický 1, Ivanicja 2 , Maliar, Kardoš, Jurák 4, Tumidalský, Briatka 3, Štefina 1, Vallo 1, Gardian 3, Kozák 3
Pallamano: Sampaolo – Dallago 3, M. Moser2, Bolognani 5, Dedovic 3/1, D´Antino 3/2, Di Maggio 2, Fadanelli, Mazzucchi, Giongo, Sampaolo, Alessandrini, Argentin 3, Folgheraiter 1, N. Moser 1
Rozhodovali: Lošak – Šajbakov, vylúčení: 1 – 3, 7 m hody: 0/0 – 3/3, 830 divákov

Zdroj: Dnes24.sk

Považská Bystrica sa meno svojho súpera v osemfinále Vyzývacieho pohára dozvie už v utorok. Pred žrebom nás EHF zaradila do druhého koša spolu s RK Borac m:tel (Bosna a Hercegovina), HC Mašeka Mahiľov (Bielorusko), HC Dukla Praha (Česko), Dicken (Fínsko), AS SGS Ramat Hašaron (Izrael), OIF Arendal (Nórsko) a Donbas (Ukrajina). Naším súperom teda bude niekto z osmičky súperov v prvom koši. Môžeme si po roku zopakovať cestu do Portugalska alebo natrafiť na úplne nového súpera, keďže okrem Madeiry sme so zvyšnou sedmičkou ešte nehrali.

Možní súperi MŠK Považská Bystrica

  • HC Vise BM (Belgicko)
  • AEK Atény HC (Grécko)
  • VHC Sviesa Vilnius (Litva)
  • HC Berchem (Lexembursko)
  • AM Madeira Andebol SAD (Portugalsko)
  • CSM Bukurešť (Rumunsko)
  • Dynamo-Victor (Rusko)
  • HC Neva Petrohrad (Rusko)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská ide v pohárovej Európe ďalej: Vyradila talianske Pallamano Pressano
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM