Marek Vatraľ Šport

Najťažší pretek na Považí 2018: FOTKY z nevšedného podujatia, VIDEO

Výťažok z akcie spolu s dobrovoľnými príspevkami rozdelia organizátori podľa TSK sociálne a ekonomicky znevýhodneným vybraným rodinám.

Ilustračný obrázok k článku Najťažší pretek na Považí 2018: FOTKY z nevšedného podujatia, VIDEO
14
Galéria
Foto: Radovan Stoklasa

Nadšenci v behu cez prekážky sa opäť stretli na štvrtom ročníku podujatia Champion Race 2018 – najťažší pretek na Považí. V špeciálne upravenom teréne si znovu preverili svoje fyzické zdatnosti a kondíciu. O uskutočnenej akcii informoval Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý súťaž už druhý rok po sebe aj finančne podporil.

Na rozdiel od minulého roku sa preteky podľa TSK neuskutočnili na rovinatej ploche v časti Nemšová v okrese Trenčín nazývanej Luborča, ale v hornatej oblasti v Trenčianskej Závade.

„Obtiažnosť pretekov oproti minulému roku určite narástla. Hory sa s rovinou nedajú porovnať, terén zo 75% tvoria kopce. Prekážky na trati sú rôznorodé. Od šplhania, lezenia a preskakovania až po streľbu na terč, kontajnery naplnené vodou či nosenie dreva a vriec s pieskom,“ zdôraznil na margo trate Oliver Vavro, organizátor podujatia a člen Champion clubu.

Súťažiaci mohli pretekať v dvoch kategóriách. Prvá trať Cukrík bola dlhá 5, 5 kilometra a pozostávala z 30 prekážok. Druhá trať pomenovaná Rotvajler merala 11 kilometerov a súťažiaci na nej museli zdolať 60 prekážok.

Podujatie sa konalo poslednú augustovú sobotu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: Facebook

Pozrite si aj fotogalériu Champion Race 2018 – najťažší pretek na Považí

V obrazoch: Champion Race 2018
14
Galéria
Foto: Radovan Stoklasa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM