Filip Chudý Správy

Na zimáku v Považskej sa dejú zmeny: Pozrite na VIDEO a FOTO, ako to tam vyzerá

Považskobystrický zimný štadión prechádza obnovou. Čo všetko na ňom bude nové a akú sú ďalšie plány?

Ilustračný obrázok k článku Na zimáku v Považskej sa dejú zmeny: Pozrite na VIDEO a FOTO, ako to tam vyzerá
15
Galéria

Aktuálnu letnú prestávku na zimnom štadióne v Považskej Bystrici využili na ďalšiu fázu jeho rekonštrukcie, ktorá by mala byť hotová do 1. augusta. Tá hlavná prebehla minulý rok, keď išlo o nutnú rekonštrukciu ľadovej plochy a vybraných vnútorných priestorov, hlavne sociálnych zariadení. Ak by k nej neprišlo, v minulej sezóne by sa na našom zimnom štadióne vôbec nemohli hrať hokejové zápasy, keďže výnimka od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) pre starú podobu zimného štadióna skončila v apríli 2017.

„Tento rok prišlo k rekonštrukcii ďalších štyroch zariadení. Jeden veľký trakt bude slúžiť nielen hráčom áčka, ale aj trénerom a masérom. A tiež sa pracuje na ďalších troch mládežníckych šatniach, pričom po novom bude mať každá kabína vlastné sociálne zariadenia, keďže sa to oddelilo,“ povedal primátor Karol Janas.

Tým by sa mal podľa neho zvýšiť komfort nielen pre hráčov, ale aj prenajímateľom zimného štadióna, ktorí si naň chodia zahrať. „Tiež sme sa rozhodli pre kompletnú rekonštrukciu osvetlenia a kanalizácie v týchto rekonštruovaných priestoroch, pretože už boli v katastrofálnom stave. Navyše sa upravili aj podlahy pri mantineloch, čo pocítia hlavne diváci a tiež účastníci verejného korčuľovania,“ doplnil.

Všetky práce prebehli po dohode s hokejovým klubom a hlavne SZĽH. „Rokovali sme s jeho prezidentom Martinom Kohútom, pričom zo SZĽH sme sa dohodli na spolufinancovaní, keď zväz prispel sumou 100 000 eur. Presná finančná spoluúčasť mesta bude ale jasná až po konci prác. Na budúci rok máme navyše prisľúbených ďalších 60 000 eur, za čo by sme chceli zatepliť horšie časti štadióna, aby sa tiež znížila energetická náročnosť. Teraz totiž doplácame na štadión ročne niečo menej ako 100 000 eur za energie, čo chceme ďalej znižovať, preto treba aj investovať do opráv,“ vyjadril sa Janas.

Zdroj: Dnes24.sk

Peter Kopernický, zástupca realizátora prác zo spoločnosti Aktiv Pro, prezradil, že všetko smerujú k tomu, aby do začiatku výroby ľadu na začiatku augusta bolo všetko hotové. „V šatni mužov sa vynovia steny, stropy, podlahy a sociálne zariadenia. V žiackych šatniach sa priestor rozdelil na tri samostatné sprchy, navyše sa vynovili podlahy. Problém nám spôsobila len kanalizácia, ale ten sme vyriešili. Vedľa mantinelov sme ešte urobili epoxidovú podlahu, aby bola odolná voči škrabancom,“ do­dal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považskobystrický zimný štadión prechádza obnovou: Zábery z jeho útrob
15
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM