Aktualizované Správy

Ministerka vnútra rozhodla: Predstavila nové vedenie polície!

Dohady sú minulosťou. Ministerka vnútra Denisa Saková predstavila verejnosti nové vedenie policajného zboru.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka vnútra rozhodla: Predstavila nové vedenie polície!
Zdroj: TASR

Ministerka vnútra Denisa Saková sa v stredu 30. mája postavila pred novinárov. Počas tlačovej konferencie predstavila nové policajné vedenie. Na úvod sa poďakovala za služby končiacemu prezidentovi Tiborovi Gašparovi, ktorý po 25 rokoch odchádza do civilu. Bol najdlhšie slúžiacim policajným prezidentom v histórii samostatného Slovenska. Rovnako poďakovala Ľubomírovi Ábelovi (policajný viceprezident), ktorý sa rozhodol na funkcii skončiť z vlastného rozhodnutia.

Policajným prezidentom sa stal od 1. júna generál Milan Lučanský. V radoch polície je od roku 1990. Prvou viceprezidentkou sa stala plukovníčka Jana Maškarová. Viceprezidentom PZ SR sa stal plukovník Robert Vozalka.

Pred novinárov sa postavil aj Tibor Gašpar, ktorý sa poďakoval svojej rodine za trpezlivosť a podporu. Rovnako spomenul aj svojich kolegov a nové vedenie, s ktorého členmi v minulosti intenzívne pracoval. Tibor Gašpar nevylúčil vstup do politiky. „Zvažujem všetky možnosti, možno aj túto. Rozprával som s ľuďmi aj na regionálnej úrovni, či sa nejakou formou nebudem realizovať aj v rámci Nitry,“ povedal dosluhujúci policajný prezident.

Rovnako sa verejnosti prihovoril Ľubomír Ábel, ktorý spomenul hrdosť na políciu a občanov a ich zmenu zmýšľania, ktorá nastala v posledných rokoch. Vyjadril presvedčenie, že nové vedenie polície zvládne svoju funkciu.

„Myslím si, že nemám čo skrývať a zatajovať. Hovoria za mňa moje výsledky, ktoré si viete overiť a verifikovať. Chcem poďakovať pani ministerke za prejavenú dôveru a verím, že ju nesklamem,“ povedal nový policajný prezident Milan Lučanský.

Ministerka Saková povedala, že generál Lučasnký prešiel kompletnou finančnou kontrolou, ktorá bola ukončená. Pred dvoma mesiacmi prešiel detektorom lži a bezpečnostnou previerkou PT. Mediálne kauzy tak považuje za krivé obvinenia. Podľa Sakovej sa s prezidentom Kiskom bavila o možnom stretnutí, pre pracovné povinnosti prezidenta Kisku a ministerky sa však stretnúť nemohli.

Saková sa vyjadrila, že Lučanský dostal jej plnú dôveru. Pokiaľ by o jeho osobe boli akékoľvek pochybnosti, v roku 2016 by Lučanského, podľa ministerky Sakovej, prezident Andrej Kiska nevymenoval na post generála.

Nový policajný prezident sa vyjadril, že všetok svoj majetok vie vysvetliť. Medializované informácie o údajnom majetkovom prospechu tak, podľa Lučanského, považuje za útoky niektorých ľudí, ktorých v minulosti dokonca pomohol poslať za mreže. Niektoré média informovali o oslave 40. narodením Roberta Kaliňáka. Lučanský potvrdil, že sa tejto udalosti zúčastnil ako civilná osoba. „Nemám čo schovávať ani skrývať,“ dodal Milan Lučanský. Dôvody jeho pozvania na oslavu však údajne nepozná. Tibor Gašpar potvrdil, že na rovnakej oslave bol aj on.

Správu budeme aktualizovať!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM