Správy

Michalovce zažili trojkráľové kúpanie: Otužilci si užili vodu v Laborci, VIDEO

Skvelá atmosféra vládla pri Laborci v Michalovciach, kde sa v chladnej vode predvedli otužilci. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce zažili trojkráľové kúpanie: Otužilci si užili vodu v Laborci, VIDEO
Zdroj: Mesto Michalovce

V metropole Zemplína sa v Laborci predviedli ľadové medvede. V rámci podujatia Živá biela voda sa stretli v časti parku Kerta – Cibík, aby takto oslávili sviatok Troch kráľov.

Lákadlo pre ľudí

Už po 12-krát sa v Michalovciach na sviatok Troch kráľov stretli otužilci. Teplota rieky bola ideálna pre doslova odvážnych otužilcov, ktorých povzbudzovalo aj početné publikum.

Podujatie je každý rok lákadlom pre nemálo ľudí, ktorí stoja pri brehu rieky a obdivujú otužilcov, ktorí nabrali odvahu vstúpiť do vody. Desiatky teplo oblečených divákov obdivne tlieskali plavcom, medzi ktorými nechýbali ani ženy.

Tradícia

Na mieste vládla príjemná atmosféra, nechýbala hudba a spev, či dokonca tancovanie v ľadovej vode. Vonku boli tri stupne pod nulou a teplota vody bola jeden stupeň.

Pre mnohých to bola však už dvanásťročná tradícia. Otužovacie podujatie Živá biela trojkráľová voda pripravil Klub Yeti s podporou OZ Návraty a Širavskými Bobrami.

Z tepla vašich domovov si môžete pozrieť, ako to pri Laborci vyzeralo.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Trojkráľové kúpanie otužilcov v Michalovciach
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM