Správy

Michalovce bojujú s teplom: V centre ľudí osviežia aj fontány, VIDEO

Horúce letné dni nám dávajú poriadne zabrať. Útočisko hľadáme na terasách podnikov, v parkoch aj pri vode. Kde sa však ešte dočkáme osvieženia?

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj na pešej zóne možno nájsť toľko potrebné osvieženie. To poskytujú tunajšie fontány, ktoré sú v tomto období vyhľadávané viac ako inokedy. Ako už býva zvykom, aj počas tohto leta sa môžu Michalovčania osviežiť pri malých fontánach na pitie, ako aj pri veľkých fontánach.

Pitné fontánky

Michalovčania bojujú s horúčavami ako sa len dá. Po centre chodí aj technické vozidlo, ktoré kropí pešiu zónu. „Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce tak robia trikrát denne a využívajú na to zásadne úžitkovú vodu,“ informovala hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková. Po prejdení auta ulicou sa v centre hneď lepšie dýcha.

V extrémnych horúčavách je dôležité tiež dodržiavať pitný režim. Občania majú na pešej zóne k dispozícii niekoľko pitných fontán.

Popod vodu

Ak je horúčava, pomôže aj chvíľku posedieť si v tieni v blízkosti fontán. Úplne TOP fontána pre nás je tá najnovšia pri Výškovej budove. Deti si tu behajú priamo pod vodnou bránou fontány. Osviežiť sa tu chodia aj dospelí.

Horúce centrum mesta je vyzbrojené niekoľkými možnosťami na osvieženie. Vo fotogalérii nižšie si pozrite fontány na michalovskom námestí, ktoré sme zachytili aj vo videu vyššie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V Michalovciach sa môžete schladiť pri fontánach
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM