Filip Chudý Správy

Kúpalisko v Považskej pripravené: Poznáme DÁTUM jeho otvorenia, VIDEO a FOTO

Letná sezóna kúpalísk klope na dvere. Zisťovali sme, kedy sa bude otvárať letné kúpalisko priamo v Považskej Bystrici.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Na letnom kúpalisku sa v týchto dňoch pred spustením novej sezóny robili a robia základné údržbárske práce. Tie sa týkajú kosenia trávy v areáli, menších opráv technických zariadení kúpaliska, čistenia chodníkov a pod. „Kompletne sa vyčistil a dezinfikoval hlavný aj detský bazén, potom sa do nich napustila voda, ktorú už nahrievame, aby pri otvorení mala 23–24 °C,“ povedal riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica Ľubomír Kubovič s tým, že pracovali aj na údržbe plota, lavičiek a toboganu.

„Kúpalisko je pripravené na to, aby sa mohlo otvoriť už v sobotu 8. júna. Potrebujeme však ešte potvrdenie o kvalite vody od hygienikov, ktoré by malo prísť vo štvrtok. Súhlas však už máme na používanie sociálnych zariadení,“ vyjadril sa riaditeľ MŠK.

Ak teda dostanú aj posledný súhlas od hygienikov a bude dobré počasie, v sobotu o 10:00 sa otvorí na považskobystrickom letnom kúpalisku nová sezóna. Pokiaľ sa však chcete ísť schladiť na krytú plaváreň, takáto možnosť bude ešte počas júna. Počas letných prázdnin totiž na plavárni budú prebiehať revízne práce a otvorené bude len kúpalisko.

Na ňom sú k dispozícii dva bazény. Teplota vody vo veľkom bazéne štandardne býva 22–24 °C, v detskom 29–30 °C. K dispozícii sú tiež na kúpalisku drevené ležadlá, ihrisko na plážový volejbal, preliezačky a tiež knižná búdka.

Novinkou bude nová trampolína. „Stará trampolína už nespĺňa technické a bezpečnostné parametre, preto kúpime novú trampolínu,“ doplnil Kubovič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Letné kúpalisko v Považskej Bystrici pred otvorením novej sezóny
26
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM