Eva Mikulová Správy

Košické slávnosti vína ponúkli skvelé vína, lahodné pochúťky a atraktívny program, VIDEO

Len raz v roku môžu návštevníci v Košiciach degustovať až na dvoch miestach naraz skvelé slovenské a zahraničné vína priamo z rúk vinárov.

Ilustračný obrázok k článku Košické slávnosti vína ponúkli skvelé vína, lahodné pochúťky a atraktívny program, VIDEO
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Trojdňové Košické slávnosti vína majú už v kalendári podujatí svoje pevné miesto a vždy sa tešia veľkému záujmu návštevníkov. Nie je tomu inak ani na 13. ročníku tejto obľúbenej akcie. Koná sa opäť v Archeológii pod Dolnou bránou a v areáli Katovej bašty.

Opäť prišiel vínny deputát

Slávnosti vína začali vo štvrtok 12. septembra, ale oficiálne otvorenie bolo v piatok 13. septembra. Tradičný vínny deputát prišiel na voze od Historickej radnice až k Dolnej bráne.

Po slávnostnom prevzatí vína primátorom mesta Košice Jaroslavom Polačekom vylisovali hrozno na historickom drevenom lise.

Na pódiu pri Dolnej bráne potešil milovníkov folklóru, súbor Omladina, ktorých vystriedala Dominika Titková s jazzovou a swingovou produkciou.

Burčiak, víno, lahôdky

Ponuka lahodných vín aj tohtoročného burčiaka je i tento rok bohatá. Prezentujú sa vinári zo Slovenska a zastúpenia majú i výborné zahraničné značky.

K dobrému nápoju bohov patrí i dobré jedlo. Rôzne gurmánske lahôdky môžete ochutnať na oboch miestach podujatia, i keď v areáli Katovej bašty je toho viac.

Ani teraz nechýba dobrá hudba a sprievodné podujatia. Slávnosti vína trvajú ešte v sobotu 14. septembra od 14,00 do 22,00 hodiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM