Správy

INTERESANTNÉ VIDEO: Domaša v budúcnosti? Takto si ju predstavuje obec Kvakovce!

Nábrežná i plávajúca promenáda, múzeum olympionikov i cyklistický chodník... Obec Kvakovce predstavila svoju víziu Domaše. Nenechajte si ju ujsť vo videu.

Zdroj: YouTube.com

„Slovenské more nie je v Chorvátsku.“ Týmito slovami začína video, ktoré v týchto dňoch uzrelo svetlo sveta a v ktorom obec Kvakovce predstavila svoju víziu Domaše po vzore českej obce Lipno nad Vltavou.

Projekt pozostáva z vybudovania Nábrežnej promenády s chodníkom slávy našich olympionikov, Múzeom športových hrdinov, plávajúcej promenády s prístaviskami pre vodné športy a cyklistického chodníka medzi strediskami Dobrá a Tíšava.

V úvode videa predseda Komisie urbanizmu a architektúry v obci Kvakovce Peter Doričko hovorí o lákadlách Domaše aj o jej nedostatkov a následne sa dostáva k popisu projektu.

„Okrem promenády olympijských víťazov sme navrhli aj najdlhšiu plávajúcu promenádu v strednej Európe, ktorá sa stane veľkou turistickou atrakciou,“ hovorí vo videu Matúš Doričko, hlavný projektant a zároveň člen Komisie urbanizmu v obci Kvakovce.

„Cyklistický chodník nám pomôže spojiť dve strediská, ktorá sú dôležité a najväčšie na Domaši, pomôže nám zlepšiť športové vyžitie cyklistov,“ poznamenala Martina Timková, predsedníčka Komisie cestovného ruchu v obci Kvakovce.

Obec aj týmto videom, v ktorom sa okrem výstupov predstaviteľov obce striedajú ešte vizualizácie projektu a televízne zábery z úspechov slovenských olympionikov, prosí vládu o finančnú podporu.

Projektové práce sú financované vďaka podpore z Úradu vlády SR v rámci Akčného plánu v okrese Vranov nad Topľou.

Viac uvidíte v samotnom videu.

A v pripojenej fotogalérii si môžete pozrieť zábery zo slávnostného požehnania výletnej lode na Domaši.

Na Domaši slávnostne požehnali výletnú loď: Pozrite si to na fotkách
17
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM