Šport

Humenskí juniorskí atléti siahli na cenné kovy: VIDEO víťazného behu Tomáša Matuščáka

Halová atletická sezóna sa skončila poslednými šampionátmi starších žiakov a následne juniorov. Ako si počínali pretekári 1.AK Humenné?

Ilustračný obrázok k článku Humenskí juniorskí atléti siahli na cenné kovy: VIDEO víťazného behu Tomáša Matuščáka
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné

Na šampionáte starších žiakov si najlepšie počínala Michaela Ivančová v behu na 800 metrov a to famóznym zlepšením na výsledný čas 2:28,00. Ešte len mladšia žiačka pretekala s dievčatami o dva roky staršími a nedala sa zahanbiť. Siahala aj na stupne víťazov a medaila jej ušla v záverečnom šprinte o päťdesiat stotín. Samozrejme najlepšie skončila z mladších žiačok a vedie Slovenské tabuľky v behu na 800 metrov.

2000 metrov a osobné rekordy boli v podaní Natálie Bobaľovej 7:55,16 a Bianky Polovkovej 8:00,32. Natália skončila na siedmom mieste a Bianka v tesnom závese skončila ôsma.

Z chlapcov si najlepšie počínal Daniel Orlej v obidvoch svojich vystúpeniach na 300 metrov a 800 metrov. V Danielovi je veľký potenciál sa zlepšovať, čo potvrdil osobnými rekordmi. Výsledný čas na 300 metrov 40,58 s bol enormný skok v celkovom hodnotený. Celkové siedme miesto z dvadsaťštyri pretekárov bol odmenou za poctivé tréningy. A sily mu zostali aj na 400 metrov, kde si spravil osobák a celkové desiate miesto z dvadsaťštyri pretekárov bolo takisto hodnotným umiestnením.

Ako druhý z chlapcov sa predstavil Martin Basoš v behu na 60 metrov s výkonom 8,28 s a piatym miestom v rozbehu. Na 300 metrov skončil na treťom mieste s časom 46,07 s, celkovo 18. miesto.

V rámci šampionátu juniorov už 1.AK Humenné siahol aj na tie najcennejšie kovy. Tomáš Matuščák vo finálovom behu na 60 metrov prekonal svoj osobný rekord z decembra minulého roka. Čas ,81 s znamenal titul majstra Slovenska. Jeho víťazný beh si môžete pozrieť na videu, ktoré nájdete na konci článku.

Druhá zlatá medaila prišla v podaní Tamary Ivančovej v behu na 1500 metrov. Zo začiatku to vyzeralo že Tamara nepobeží pre bolesti okostice. Nakoniec na postavila na štart so sestrou Miškou, ktorá už po behu v sobotu nemala čo stratiť, len získať. V taktickom behu sa vytvorila trojica sestry Ivančové a Ondrušková Lucia /AK Kysucké nové Mesto/. Lucia dve kola nastúpila na únik ktorý jej vydržal dvadsať metrov do cieľa. Tamara za silného povzbudzovania našich členov a východu v hľadisku zabrala v bolestiach a vydrela si druhý halový titul po dorasteneckom šampionáte. Miška pridala bronz a kontrolovala beh do cieľa a zo sestrou sa postavili na stupne víťazov. Šiesta dobehla Natália Bobaľová s časom 5:31,96 s, zlepšila si osobný rekord o jedenásť sekúnd.

Štvrtá medaila – strieborná prišla do zbierky klubu v trojskoku, kde Patrik Megela zaletel v na vzdialenosť 13,92. Patrik skákal od začiatku veľmi opatrne a nevedel sa chytiť. Posledný výsledný pokus bol ešte zhruba nejakých desať centimetrov pred doskou, čo by stačilo aj na víťazstvo.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: YouTube.com
FOTO: Atléti 1.AK Humenné na juniorskom šampionáte siahli na cenné kovy
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM