Aktualizované Krimi

MIMORIADNA SPRÁVA: Hlavné námestie evakuovali! V jednom zo stánkov vypukol požiar

Na Vianočných trhoch na Hlavnom námestí popoludní vypukol požiar. Škody, ktoré spôsobil sa odhadujú na 200-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNA SPRÁVA: Hlavné námestie evakuovali! V jednom zo stánkov vypukol požiar
28
Galéria

V jednom zo stánkov na Hlavnom námestí vybuchla plynová bomba. Námestie je momentálne uzavreté. Horela aj historická budova, v ktorej sídli poisťovňa Kooperativa.

200-tisícová škoda

Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať. Miesto z dôvodu bezpečnosti ohraničili zábranami. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. Momentálne je na požiarisku expertízna skupina z PTEÚ Ministerstva vnútra SR, ktorá vykonáva úkony súvisiace so zisťovaním príčin vzniku požiaru v súčinnosti s príslušníkmi PZ SR.

„Požiar vypukol po pol štvrtej popoludní. Vznikol po výbuchu propán-butánových fliaš a rozšíril sa na vedľajší murovaný objekt. Hlavné námestie a budovy v bezprostrednej blízkosti sú evakuované, hasiči vykonávajú hasiace práce a prieskum objektov,“ informovalo popoludní Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti.

Pri udalosti zasahovalo 25 príslušníkov HaZZ so 7 kusmi hasičskej techniky, pomáhali aj dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov. Pri požiari sa zranil jeden človek, ktorý utrpel popáleniny na tvári a rukách,. „Hasiči po uhasení požiaru vykonali prieskum všetkých priľahlých budov, pričom neboli nájdené žiadne ďalšie zranené osoby,“ informoval HaZZ.

Námestie kontroluje polícia

Hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva uviedol, že policajti si popoludní všimli kúdole dymu valiace sa z priestorov spred Roland café na Hlavnom námestí, kde začal horieť jeden zo stánkov. „Mestskí policajti do príchodu hasičov zabezpečili miesto požiaru a ľudí, ktorí sa v blízkosti nachádzali presúvali do bezpečia,“ priblížil.

Miesto požiaru je v súčasnosti zabezpečené policajnými hliadkami, doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. „Bližšie informácie k požiaru poskytneme po vyjadrení zisťovateľa príčin požiarov a vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľom Policajného zboru,“ uzavrela.

Stánok nemal riadnu zmluvu

Stánok, v ktorom vypukol požiar na Hlavnom námestí, nebol súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Hlavného mesta Zuzana Onufer.

„S hlavným mestom nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu a ani hlavné mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva. Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy,“ dodala hovorkyňa.

Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí budú dnes na základe požiadavky Hasičského a záchranného zboru z bezpečnostných dôvodov uzatvorené. Zajtra by už mali byť opäť otvorené. Hlavné mesto bude o tom informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Požiar na Hlavnom námestí
28
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM