JAB

Gurmáni aj turisti si prišli na svoje: Na Podlesku rozvoniaval guláš, FOTO

Príjemná akcia na skok od Spišskej. Vo významnom turistickom stredisku Slovenského raja sa konal takzvaný Letný Fest.

Zdroj: Dnes24.sk

Príjemné teploty, prázdniny či dovolenky lákajú do prírody nielen turistov, ale aj milovníkov opekačiek či gulášu. Jednou z takouto akcií bol aj Letný fest 2019 na Podlesku, ktorý sa konal uplynulú sobotu. Okrem príjemného prostredia v Slovenskom raji čakali na návštevníkov a turistov kultúrny program, nafukovacie atrakcie či rôzne úlohy pre tých najmenších.

Najdôležitejšou súčasťou však boli Majstrovstvá Podlesku vo varení gulášu. „Po minuloročnom nultom ročníku sme sa rozhodli v tejto akcii pokračovať. Máme tu šesť súťažných tímov, ktorí varia rôzne guláše. Družstvá si väčšinou z Hrabušíc, prípadne sú to ich príbuzní a známi,“ ozrejmila pre Spišskú 24 starostka Hrabušíc Jana Skokanová. Doplnila, že súťažiaci si mohli vybrať koľko litrov gulášu navaria a po hodnotení poroty ho mohli ochutnať aj všetci ostatní návštevníci.

Družstvo, ktoré sa prezentovalo pod názvom Rumcajsi sa rozhodlo pre hovädzí guláš, do ktorého podľa ich slov pridali okrem tajných ingrediencií aj chutné mäso. 60 litrov gulášu zasýtilo aj prítomných a zrejme chutil i porote, keďže nakoniec celú súťaž aj vyhrali.

„My pripravujeme guláš z diviny, chceli sme byť jediní, ale zistili sme, že nie sme,“ povedalo pre náš portál domáce družstvo. Ako doplnili, podľa nich je ich guláš zdravší a lepší a hlavne robený s láskou.

Zelenomodrý tím vsadil na jahňacinu. „Hovädziny je dosť a z jahňaciny je guláš kvalitnejší a jemnejší. Máme už svoj zaužívaný tradičný recept a aj tajnú prísadu, ktorú, samozrejme, neprezradíme,“ zasmial sa hlavný kuchár družstva zelenomodrých.

Družstvo Košické gadžove stavilo zase na guláš zo špeciálneho škótskeho dobytka. Ako nám prezradil chovateľ tohto dobytka, ide o vyzreté špeciálne mäso, ktoré je jemnejšie ako klasická hovädzina. Guláš z tohto mäsa bol na podujatí ich prvotinou. „S mäsom už skúsenosti máme, ale guláš robíme prvýkrát. Sme zvedaví, ako bude ľuďom chutiť.“

Zábery zo spomínanej akcie v Slovenskom raji si môžete pozrieť na fotkách aj videu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V Slovenskom raji rozvoniavala obľúbená špecialita
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM