Adam Stečák Správy

FOTO+VIDEO: V Košiciach spustili zdieľanie elektromobilov. Žlté autíčka môžu vyraziť na cesty!

Košické obchodné centrum Optima bolo dejiskom slávnostného spustenia zdieľania elektromobilov v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO+VIDEO: V Košiciach spustili zdieľanie elektromobilov. Žlté autíčka môžu vyraziť na cesty!
20
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: Dnes24.sk

Košice sú na Slovensku opäť o krok vpred. Spustením zdieľania elektromobilov sa dostali do povedomia a jasne ukazujú, že dopravu v meste naozaj chcú riešiť a nie je im ľahostajná. Tieto malé žlté elektromobily by mali štatisticky nahradiť 15 klasických naftových či benzínových áut.

Obchodné centrum Optima pripravilo pre záujemcov o služby týchto žltých elektromobilov značky Zhidou podujatie, kde sa mohli informovať o registrácií do aplikácie a taktiež pýtať sa otázky, ako táto služba funguje. Záujemcovia si mohli aj vyskúšať ako sa v elektromobile sedí a pozrieť si všetky jeho detaily.

Slávnostnú pásku prestrihli spolu Petra Liba, Rastislav Trnka, Igora Petrovčík a Branislav Kocper.

Registrácia je prostredníctvom mobilnej aplikácie Sharengo SK úplne jednoduchá. Pri registrácií je potrebné zadať svoj email, urobiť fotografiu vodičského a občianskeho preukazu a taktiež svoju fotografiu tváre.

Tieto zdieľané automobily sa budú používať na základe minútovej tarifikácie na jednosmerné cesty. Auto sa otvorí pomocou mobilnej aplikácie, cez ktorú si užívateľ auto otvorí na základe osobného kódu. Po ukončení jazdy sa pomocou aplikácie odhlásite a auto sa automaticky zamkne.

Košičania a návštevníci mesta si budú môcť túto ekologickú a modernú dopravu môcť vychutnať už od 18.2.2019.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Zdieľanie elektromobilov Košice
20
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM