FOTO, VIDEO: Spustnuté žiarske sídlisko čaká zmena, kedy začnú práce?

Medzi panelákmi na Pod vrškoch sa podpísal zub času, to sa má ale zmeniť. Pozrite si aktuálny stav na fotkách a videu aj najnovšie slová primátora.

Zdroj: Dnes24.sk

O zámere revitalizácie medziblokových priestorov na sídlisku Pod vŕšky informovala žiarska samospráva ešte v roku 2016. Radnica sľubovala Žiarčanom celkom štyri oddychové zóny v meste. Prvý zmodernizovaný priestor medzi panelákmi vyrástol ešte na jeseň roku 2014 na sídlisku Hviezdoška, nasledovala oddychová zóna na Etape a tretím krokom bol letný pavilón na žiarskom námestí.

Na Pod vŕškoch nepôjde o oddychovú zónu ako takú, mesto sa pustí do troch dvorov. Projekt počíta s s vybudovaním nových chodníkov, doplnením zelene, mobiliáru a herných prvkov. Na revitalizáciu vnútroblokových priestorov získala samospráva dotáciu 475 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

O stav projektu a termín začatia i dokončenia sa na rokovaní Mestského zastupiteľstva (MsZ) v rámci interpelácií zaujímala poslankyňa z obvod Pod vŕšky Stella Víťazková.

Ako na zasadnutí ozrejmil primátor Peter Antal, práce chce mesto realizovať po zime. ,,V súčasnosti je verejné obstarávanie na kontrole na ministerstve. Aj tak by sme nechceli ísť na zimu do projektu, ktorý by pre obyvateľov znamenal rozbahnenie sídliska. Pristúpime k tomu na jar, pričom deadline je máj 2019," reagoval Antal.

Sídlisko Pod vršky obrazom: Dvory zívajúce prázdnotou majú byť minulosťou
9
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM